Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δυναμικό παρόν της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «TAXIDI 2022» στη...

Δυναμικό παρόν της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «TAXIDI 2022» στη Λευκωσία της Κύπρου

Δυναμική ήταν η παρουσία της  Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2022» http://www.taxidiexhibition.com/ που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 29 Απριλίου έως και την Κυριακή 01 Μαΐου 2022 στον Κρατικό Εκθεσιακό Χώρο στη Λευκωσία της Κύπρου, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων ασφάλειας για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας του COVID-19.

Η Π.Α. συμμετείχε στην εν λόγω τουριστική Έκθεση, ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), στο εθνικό περίπτερο (HALLAA’ No 112), σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στοχευμένη τουριστική προβολή της Αττικής σε επαγγελματίες του τουρισμού και το κοινό της έκθεσης, ως ένα σύνολο συγκλονιστικών προορισμών για ασφαλείς και αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και προβλήθηκαν τα κυριότερα ώριμα τουριστικά προϊόντα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Φιλοδοξία μας είναι η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει ένα ισχυρό “BrandName” στον τομέα του τουρισμού, συνώνυμο της φιλοξενίας και της ευεξίας. Χτίζουμε μία νέα ισχυρή Αττική με οργανωμένο σχέδιο και εστιάζουμε στην ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού, μετατρέποντας την περιφέρεια Αττικής σε περιφέρεια υγείας και ευεξίας, γεγονός που θα αποτυπωθεί σε σημαντική αύξηση των εσόδων και της απασχόλησης παράλληλα. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της έκθεσης, τα στελέχη της διεύθυνσης τουρισμού της Περιφέρειας καθώς και όλους όσοι συνέβαλλαν για την άρτια παρουσία της Περιφέρειας Αττικής σε αυτή τη σημαντική έκθεση».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής τίμησαν με την παρουσία τους: ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, κος Σάββας Περδίος και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, κος Ιωάννης Παπαμελετίου.

Όλα δείχνουν πως η Αττική έλαβε για μια ακόμα φορά την ψήφο εμπιστοσύνης της Κυπριακής τουριστικής αγοράς, καθώς υπήρξε ενεργό ενδιαφέρον για το πλούσιο γεωγραφικό και θεματικό της τουριστικό χαρτοφυλάκιο. Η Αττική άλλωστε, παραμένει επί σειρά ετών, σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις της Κυπριακής αγοράς ως ένα ασφαλές κι ελκυστικό σύνολο προορισμών για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημαντικός παράγοντας ενίσχυσης της παρουσίας ταξιδιωτών από την Κυπριακή αγορά στη χώρα μας και ειδικότερα στην Αττική, αποτελούν οι απευθείας συνδέσεις, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές.

Η ύπαρξη απευθείας αεροπορικών συνδέσεων προς Αθήνα από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, και η αναμενόμενη επανεκκίνηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά από το λιμάνι της Λεμεσού (η οποία θα λειτουργεί από 19 Ιουνίου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου), σε συνδυασμό με την έντονη ανάγκη των Κυπρίων να ταξιδέψουν μετά την πανδημία, συμβάλλουν στην ενίσχυση του θετικού κλίματος ως προς την επιλογή της Αττικής για τις διακοπές τους.

Ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας που διευκολύνει πλέον τα ταξίδια, είναι ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση φόρμας PLF σε Ελλάδα και Κύπρο (αρκεί η έκδοση  του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Εμβολιασμού).

Οι ταξιδιώτες από την Κύπρο επιλέγουν την Αττική για:

•         τον μοναδικό πολιτιστικό πλούτο, τα πολυάριθμα μουσεία και τους σύγχρονους χώρους πολιτισμού, καθώς και για τις εκδηλώσεις, γιορτές και φεστιβάλ, που αποτελούν κορυφαίες εμπειρίες ενός αξέχαστου πολιτιστικού ταξιδιού στην Αττική,

•         την εμπνευσμένη γαστρονομία και την εξαιρετική οινοπαραγωγή της Αττικής, από τη μητροπολιτική Αθήνα και τα προάστιά της, μέχρι την Αττική Ριβιέρα, την περιοχή των Μεσογείων και τα νησιά του Αργοσαρωνικού,

•         τις υπαίθριες αθλητικές και εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, ιππασία, κ.ά.

•         τον θαλάσσιο τουρισμό, την ιστιοπλοΐα και το islandhopping στους νησιωτικούς προορισμούς της Αττικής,

•         την πραγματοποίηση αγορών,

•         τις οικογενειακές διακοπές, τα γαμήλια ταξίδια, τις εκπαιδευτικές διακοπές, κ.λπ.

Το κοινό της έκθεσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους νησιωτικούς και παράκτιους προορισμούς της Αττικής, για τον τουρισμό πόλεων με την πληθώρα πολιτιστικών εμπειριών και ευκαιριών για αγορές που προσφέρουν, για την πραγματοποίηση θρησκευτικών περιηγήσεων, τις οικογενειακές διακοπές, κ.λπ. και εκδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί ξανά και ξανά την Αττική, ανακαλύπτοντας κάτι νέο κάθε φορά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με τουριστικά γραφεία, όπως μεταξύ άλλων τα: HoneywellTravelVersusTravelShohamTravelTopKinisisPlutonTravel ToursCelestyalCruisesXenosTravelTraveloramaOrangeTravel, κ.ά.

Η αποστολή της Περιφέρειας Αττικής αποτελείτο από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για τον Τουρισμό της Π.Α., κο Θεόδωρο Κουτσογιαννόπουλο, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού, κα Αθηνά Κολυβά και την Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής, κα Μαρία Παντελούς. Στο περίπτερο της Π.Α., φιλοξενήθηκε επίσης εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά, με στόχο την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Αττική.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες για την πάντοτε αγαστή συνεργασία τους εκφράζονται  προς τον ΕΟΤ και την Υπηρεσία Εξωτερικού του ΕΟΤ στην Κύπρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.