Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανοίγει την αραβική τουριστική αγορά ο Δήμος Αριστοτέλη!

Ανοίγει την αραβική τουριστική αγορά ο Δήμος Αριστοτέλη!

Προώθηση των υποδομών πολυτελείας στην τουριστική αγορά των Η.Α.Ε. πραγματοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου (1 – 6.5.22), υποδεχόμενος στην περιοχή τον product manager του τουριστικού γραφείου Airlink από το Ντουμπάι, Mohamed Al Mula

Πρόκειται για την πρώτη επαγγελματική επιθεώρηση (inspection) που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην προαθωνική χερσόνησο με τη συμμετοχή Αράβων tour operators. Αποτελεί συνέχεια των παρουσιάσεων του προορισμού στην τουριστική αγορά του Ντουμπάι, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2021 σε συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό Mideast

Ο Άραβας, στον οποίο η Ανατολική Χαλκιδική συστήθηκε ως προορισμός τουρισμού πολυτελείας & honeymoon, ακολούθησε πρόγραμμα ξεναγήσεων όπου το sailing, η γαστρονομία και τα boat trips, συμπλήρωσαν ένα πακέτο ολοκληρωμένων διακοπών στο υπερπολυτελές Eagles Villas. Παράλληλα, επισκέφθηκε το Avaton Luxury Hotel & Villas και το Mount Athos Resort, ενώ ως σημείο απόλυτης υψηλής γαστρονομίας προτάθηκαν τα Kritikos Gallery – Bar – Restaurants στην Ουρανούπολη. 

«Πραγματοποιούμε το πιο τολμηρό μας βήμα ως προς την προσέγγιση νέων τουριστικών ‘δεξαμενών’», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και συνεχίζει: «Αποτυπώνοντας πλήρως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού στην ηλεκτρονική μπροσούρα με τίτλο «Unveil a world of exclusive experiences», συνεργαζόμενοι με εξειδικευμένους στις συγκεκριμένες αγορές τουρισμού και βελτιώνοντας σταδιακά αλλά σταθερά τοπικές υποδομές, αποδεικνύουμε την πλήρη ετοιμότητα της Ανατολικής Χαλκιδικής να αλλάξει την τουριστική της ανθρωπογεωγραφία». 

Ο φιλοξενούμενος υποσχέθηκε δημιουργία και άμεση διοχέτευση στην τουριστική αγορά των Η.Α.Ε. δύο (2) πακέτων τουρισμού πολυτελείας: ένα για V.I.P.’s και ένα «εταιρικό πακέτο», απευθυνόμενο σε απασχολούμενους χιλιάδων εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι.

«Είναι γνωστό» συνεχίζει ο Δήμαρχος «ότι ο τουρισμός πολυτελείας δημιουργεί προστιθέμενη αξία και αλυσιδωτή ανάπτυξη στις τουριστικές κοινότητες: shopping, γαστρονομία, sailingyachting, καταδύσεις, αρώματα, δραστηριότητες ευεξίας και οινικά δρώμενα αποτελούν ‘κρίκους’ της συγκεκριμένης τουριστικής ενότητας. Τα δε οικονομικά αποτελέσματα είναι πολλαπλασιαστικά, δεδομένου ότι οι «ταξιδιώτες πολυτελείας» δαπανούν στις διακοπές τους, ενώ ταξιδεύουν ακόμη και τέσσερις φορές το χρόνο, αποτελώντας την πρώτη ομάδα επαναλαμβανόμενων επισκεπτών».

Ο Δήμος Αριστοτέλη και η Mideast σχεδιάζουν δύο ακόμη ταξίδια εξοικείωσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου και αφορούν τις τουριστικές αγορές του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την ίδια στιγμή που σχεδιάζουν επέκταση του σχεδίου στις αντίστοιχες αγορές του Ομάν, της Σαουδικής Αραβίας και του Μπαχρέιν. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.