Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανακοίνωση της ΕΤΑΔ για την απόφαση του ΣΤΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ανακοίνωση της ΕΤΑΔ για την απόφαση του ΣΤΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίπτει την αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Χαϊδαρίου για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED», του πλειοδότη επενδυτή κ. Γιώργου Προκοπίου. 

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Δ. Βλαστός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Με την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον νέο επενδυτή και στην υλοποίηση μίας εμβληματικής επένδυσης με σπουδαία σημασία για την ανάπτυξης της χώρας. 

Ως Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε ικανοποιημένοι και περήφανοι, καθώς καταφέραμε αφενός να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που κόστιζε στους Έλληνες φορολογούμενους 16 εκ. ευρώ ετησίως αφετέρου να προσελκύσουμε με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο μέσα από ένα απόλυτα διαφανή διαγωνισμό έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων επενδυτών, τον κ. Γιώργο Προκοπίου, που έχει ως όραμα την αναβίωση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. 

Ευελπιστούμε ότι η επιτυχία μας αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για την υλοποίηση και άλλων εμβληματικών επενδύσεων σε ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της ΕΤΑΔ, η οποία με υψηλό επαγγελματισμό, συνέπεια και αποτελεσματικότητα έφερε εις πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο και ιδιαίτερα την Νομική μας Ομάδα που με επιτυχία εκπροσώπησε τις θέσεις της Εταιρείας, υπερασπίστηκε το ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου μας και διασφάλισε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. 

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την εθνική προσπάθεια και ιδιαίτερα το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Περιφερειάρχη Αττικής και τις αρμόδιες υπηρεσίες και, τέλος, την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση για την εποικοδομητική μας συνεργασία. 

Η ΕΤΑΔ εύχεται καλή επιτυχία στον νέο επενδυτή, διαβεβαιώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του για την επιτυχή υλοποίηση των επενδυτικών του σχεδίων». 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.