Αρχική Εθελοντισμός Παιδιά και ασφαλή αγγίγματα στο ΚΠΙΣΝ

Παιδιά και ασφαλή αγγίγματα στο ΚΠΙΣΝ

Αγγίζοντας ένα υπαρκτό, δύσκολο φαινόμενο: Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ένα παιδί δέχεται πολλά αγγίγματα. Γονείς, στενοί συγγενείς, θείοι, φίλοι της οικογένειας, δάσκαλοι μπορεί να του χαϊδέψουν το κεφάλι, να του τσιμπήσουν τα μάγουλα, να του δώσουν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, ένα φιλί. Δεν είναι, όμως, όλα τα αγγίγματα ίδια. Ούτε αθώα. Κι ένα παιδί μπορεί να μην είναι σε θέση να τα ξεχωρίσει. Επιπλέον, δεν γνωρίζει πώς να πει όχι, να αρνηθεί, να φύγει και να αποφύγει ένα άγγιγμα που μπορεί να το τραυματίσει για μία ολόκληρη ζωή, μία σεξουαλική κακοποίηση.  

Δυστυχώς, όπως φανερώνουν και οι στατιστικές, τα όχι ασφαλή αγγίγματα δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Στην προσπάθειά του να ανατρέψει το φαινόμενο, το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία να υλοποιήσει το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα «Ασφαλές Άγγιγμα» σε σχολεία, για παιδιά 5 – 9 ετών. Και στη σημαντική αυτή προσπάθεια, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δεν μπορούσε παρά να σταθεί στο πλάι του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.