Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’

Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έγινε δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.  

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την πατρική υποδοχή και δήλωσε ότι επισκέπτεται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως ταπεινός προσκυνητής και ως Έλληνας, ευχόμενος το μήνυμα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου που μεταλαμπαδεύτηκε από τα Ιεροσόλυμα σε όλο τον κόσμο και είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, να φωτίζει το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά όλων.

Από την πλευρά του, ο κ.κ. Θεόφιλος τόνισε πως η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της ελληνικής Πολιτείας και της ελληνικής Κυβέρνησης για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια εκ μέρους και της Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απένειμε στον Υπουργό Τουρισμού      το Μετάλλιο του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου. Αμέσως μετά την απονομή, ο κ. Κικίλιας μετέβη στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, στον οποίο βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: 

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και συγκίνηση, η πατρική υποδοχή του Μακαριοτάτου. 

Έρχομαι ως ταπεινός προσκυνητής και ως Έλληνας, εδώ που ο Χριστός δίδαξε την αγάπη, εδώ που η ζωή κέρδισε τον θάνατο και αυτό μεταλαμπαδεύτηκε σε όλο τον κόσμο στα ελληνικά.

Εύχομαι πραγματικά αυτό το μήνυμα της νίκης της ζωής, που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, να φωτίζει το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά όλων. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε».

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ σημείωσε: 

«Εμείς σας ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ, για την προσκυνηματική επίσκεψή σας εδώ στο παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο.

Η επίσκεψή σας έχει για μας ιδιαίτερη σημασία από πάσης πλευράς. Είναι μια έμπρακτος ένδειξη και απόδειξη του ενδιαφέροντος της ελληνικής Πολιτείας, της ελληνικής Κυβερνήσεως και υμών προσωπικώς.

Σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας εκ μέρους της Αγιοταφικής ημών Αδελφότητας, αλλά και προσωπικώς. 

Αυτή η συνεργασία είναι σημαντική, μάλιστα, κατά τας κρισίμους ταύτας ημέρας και ευχόμεθα όπως το Φως του Παναγίου Τάφου να σας ενισχύει, να σας θερμαίνει την καρδιά, να φωτίζει τη διάνοιά σας, ούτως ώστε να φέρετε εις πέρας την αποστολή την οποία έχετε αναλάβει προς το συμφέρον όλων και ιδιαιτέρως των καλώς νοουμένων συμφερόντων της Ελλάδος και του Παναγίου Τάφου.

Σας ευχόμεθα καλή διαμονή και επιτυχία εις την αποστολή σας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Να είστε καλά». 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.