Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην Πειραιώς 260 μεταφέρονται οι υπηρεσίες του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και...

Στην Πειραιώς 260 μεταφέρονται οι υπηρεσίες του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του ΟΔΑΠ, ανακοίνωσε η ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη

Στο συγκρότημα της Πειραιώς 260 θα στεγαστούν μόνιμα, εκτός από τις παραστάσεις, οι διοικητικές υπηρεσίες του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, καθώς και οι υπηρεσίες του Οργανισμού Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Όπως είπε η Υπουργός, «Η Πειραιώς 260 ιδιοκτησιακά ανήκει στην Εθνική Τράπεζα. Μέσα από στενή συνεργασία με τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, έχουμε ήδη καταλήξει και έχουμε υπογράψει το πρώτο συμφωνητικό, ώστε η Πειραιώς 260 να περιέλθει στο ΥΠΠΟΑ. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία φάση διαδικασίας εκτιμητικής, προκειμένου να λήξει, ώστε με την δέουσα δικαστική απόφαση το θέμα της απαλλοτρίωσης του χώρου να περατωθεί. Οπότε στην Πειραιώς 260 θα έχει πλέον το Φεστιβάλ το δικό του χώρο και για τις παραστάσεις και για τις διοικητικές του υπηρεσίες. Θα συνυπάρχει, επειδή είναι πολλές χιλιάδες τετραγωνικά, με τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων με τον οποίον ήδη έχουν γίνει επαφές, προκειμένου ο χώρος και τα κτήρια να αξιοποιηθούν, το συντομότερο δυνατόν. Επομένως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα σε 12 μήνες, του χρόνου τέτοια εποχή, το Φεστιβάλ θα έχει τον δικό του χώρο και για τα γραφεία του και τους χώρους που φιλοξενεί τις παραστάσεις του».

Η Λίνα Μενδώνη σημείωσε, επίσης, ότι με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ποσό των 3.000.000 ευρώ θα διατεθεί για την αναβάθμιση των χώρων λειτουργίας και υποδομών του Φεστιβάλ, στο Ηρώδειο, στην Επίδαυρο και στην Πειραιώς. Όπως είπε, «Ηδη οι μελέτες για το Ηρώδειο έχουν εκπονηθεί από το Φεστιβάλ, έχουν εγκριθεί από το ΚΑΣ και το έργο έχει ενταχθεί με την ανάλογη χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και είναι σε διαδικασία η δημοπράτηση του έργου. Περιμένουμε από το Φεστιβάλ να έχει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις αντίστοιχες μελέτες για την Επίδαυρο, επομένως και εκεί θα γίνει μια παρέμβαση απόλυτα συμβατή με τα θέατρα και τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, όπου όμως, με σύγχρονο τρόπο, θα υπηρετεί τις λειτουργίες του Φεστιβάλ και ένα μικρότερο ποσόν, όπως ζητήθηκε, θα εξυπηρετήσει παρεμβάσεις στα κτήρια της Πειραιώς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.