Αρχική Δήμοι Με σταθερό στόχο την ποιοτική προσέγγιση της Ιβηρικής Χερσονήσου, ο...

Με σταθερό στόχο την ποιοτική προσέγγιση της Ιβηρικής Χερσονήσου, ο Δήμος Αριστοτέλη παρουσιάζει τουριστικές προτάσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία

Πρόγραμμα επαγγελματικών παρουσιάσεων της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιβηρική Χερσόνησο πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Αριστοτέλη, ξεκινώντας την υλοποίηση των τουριστικών προωθητικών δράσεων του 2022 από τη Λισαβώνα και τη Μαδρίτη (15 – 19.1.22).

Πορτογαλία

Σειρά έξι (6) συναντήσεων στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας σηματοδότησε την έναρξη ενός πολλά υποσχόμενου διαλόγου της ελληνικής αποστολής με υπεύθυνους πωλήσεων πορτογαλικών γραφείων, που διακινούν πολιτιστικούς και άλλους ταξιδευτές στην Ελλάδα.  

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω επαφών ο Δήμος Αριστοτέλη παρουσίασε το πολιτιστικό του πρόσωπο αλλά και το μοντέλο συνδυαστικών διακοπών σε ένα μεσογειακό προορισμό στο Αιγαίο, ο οποίος συντίθεται από ισχυρά ιστορικά στοιχεία όπως: 

  • τα αρχαία Στάγειρα, 
  • το Άγιον Όρος, 
  • οι βυζαντινές μονές και οι πύργοι, 
  • οι αρχαιολογικοί χώροι σημαντικών πόλεων, όπως η αρχαία Άκανθος, 
  • τα θεματικά πάρκα που λειτουργούν ως ανοιχτά μουσεία, όπως το Άλσος του Αριστοτέλη και ο αρχαιολογικός χώρος των Σιδηροκαυσίων, 
  • οι εκθεσιακοί χώροι, όπως τα μουσεία της Αρναίας, 
  • οι προσκυνηματικοί ναοί και τα μετόχια που συγκαταλέγονται στους χώρους πολιτισμού της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Οι πορτογάλοι υποδέχθηκαν με έκπληξη την ελληνική αντιπροσωπεία, δεδομένου ότι η γνωριμία τους με την Ελλάδα περιορίζεται στο νότιο και νησιωτικό γεωγραφικό της τμήμα. «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία ακόμη πρωτιά, σε ό,τι σχετίζεται με τις τολμηρές και καινοτόμες προσεγγίσεις του Δήμου Αριστοτέλη στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Με απόλυτο προωθητικό εργαλείο τις κωδικοποιημένες πολιτιστικές περιηγήσεις στην Ανατολική Χαλκιδική, που συγκροτούν ολοκληρωμένα πακέτα εναλλακτικών διακοπών, πραγματοποιούμε ανοίγματα με εθνική σημασία, όπως αυτό στην Πορτογαλία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στυλιανός Βαλιάνος.

«Η τουριστική αγορά της Πορτογαλίας  αναζητά το προϊόν «ήλιος – θάλασσα» στη μεσογειακή Ελλάδα» ανέφεραν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι πορτογάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες. «Όταν βέβαια αυτό το μοντέλο σχετίζεται με φύση, πολιτισμό, ιστορία, γαστρονομία και οινικές απολαύσεις, τότε δημιουργείται ένα ιδανικό πακέτο διακοπών». Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι συνομιλητές προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση της πολιτιστικής και οινικής διαδρομής του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου (ημέρα «του αμπελουργού») στο Δημαρχείο της Μεγάλης Παναγίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.