Αρχική Γαστρονομία ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΡΜΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΑ EUROPEAN YOUNG...

ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΡΜΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΑ EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD 2021 ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ

EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD 2021

Εξαιρετική η παρουσίαση του Ανδρέα στο Minho της Πορτογαλίας

Την 2η θέση κατέκτησε ο νέος Σεφ, Ανδρέας Δερμάτης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό European Young Chef Award 2021, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπράγκα (Braga) της Πορτογαλίας.

Ο Ανδρέας παρουσίασε την ροδίτικη συνταγή «λακάνη», στην παραδοσιακή και την καινοτόμα εκδοχή της, στην αγορά της Braga, στην Περιφέρεια «Minho» της Πορτογαλίας και εντυπωσίασε τους κριτές. «Αφιερώνω τη νίκη στον φίλο Μάγειρα Αχιλλέα» δήλωσε ο ίδιος.

«Συγχαρητήρια Ανδρέα! Ο Ανδρέας Δερμάτης μας έκανε περήφανους κατακτώντας την 2η θέση στον διαγωνισμό για τον τίτλο του European Young Chef 2021. Από το 2016, οπότε και καθιερώθηκε, μέσα από τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, ο θεσμός της ανακήρυξης του European Young Chef Awards, η Περιφέρεια μας πρωταγωνιστεί, κατακτώντας υψηλές θέσεις, αποτέλεσμα της καλής δουλειάς των παιδιών που μας εκπροσωπούν κάθε χρόνο και των αρχιμαγείρων των νησιών μας, με τους οποίους συνεργαζόμαστε για την επιλογή και την προετοιμασία τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Πράγματι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει κερδίσει, από το 2016, δύο πρωτιές και μία ακόμα δεύτερη θέση στο θεσμό των European Young Chef Award, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

 Μέντορας του Ανδρέα Δερμάτη σε αυτή την προσπάθεια, που στέφθηκε με επιτυχία ο Δημήτρης Κονταράτος, Σεφ με πλούσια μαγειρική εμπειρία και σημαντικούς γαστρονομικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων το ΝΟΜΑ της Κοπεγχάγης και τεχνολόγος τροφίμων με μεγάλη εμπειρία σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

Λίγα λόγια για την Ανδρέα Δερμάτη

«Η τοπική γαστρονομία είναι θησαυρός και αποκτά αξία μόνο όταν τη διαδίδουμε γενναιόδωρα από γενιά σε γενιά». Αυτό πιστεύει ο Ανδρέας Δερμάτης, που γεννήθηκε το 1996 στη Ρόδο και πήρε τα πρώτα του μαθήματα μαγειρικής από τη γιαγιά του, που του δίδασκε την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής της και τη μαμά του, που συνήθιζε να κάνει τούρτες για ειδικές περιπτώσεις. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Ανδρέας σπούδασε στη συνέχεια στη σχολή μαγειρικής και αναβάθμισε ακολούθως τις μαγειρικές του δεξιότητες κάνοντας πολλά σεμινάρια γαστρονομίας σε όλη την Ευρώπη. Έχει καλή και πλούσια, για την ηλικία του εμπειρία, στον Ξενοδοχειακό κλάδο και υψηλό αίσθημα εθελοντισμού σε πολλές εκδηλώσεις και σεμινάρια γαστρονομίας. Είναι ένας ασταμάτητος νέος σεφ, που αναζητά εμπειρίες, νέες τεχνικές και υλικά, αλλά πάντα εστιάζεται στον παραδοσιακό και μητρικό τρόπο μαγειρικής. Το κίνητρο που παίρνει από τον Σεφ του είναι να έχει μια μέρα το δικό του Εστιατόριο, όπου θα μπορεί να παρουσιάζει στους καλεσμένους την ιδέα της μαγειρικής, συνδυάζοντας το τοπικό, το εποχιακό, το υγιεινό, το νόστιμο και το καινοτόμο.

Τέλος, την πρώτη θέση στο  European Young Chef Award 2021 κέρδισε ο Espen Laumann από την Περιφέρεια Trondheim-Trøndelag της Νορβηγίας, που έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας για το 2022 και την τρίτη η Frida Jensen, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Aarhus-Central της Δανίας.

Το βραβείο Young Chef διοργανώνεται και προωθείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού (IGCAT), σε συνεργασία με ινστιτούτα μαγειρικής τέχνης στις Περιφέρειες Γαστρονομίας. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό από όλη την Ευρώπη, που κρίνεται από αστέρια σεφ και διεθνείς ειδικούς, με στόχο την προώθηση καινοτομιών στην παραδοσιακή κουζίνα, την ανάδειξη της βιωσιμότητας στη διατροφική κουλτούρα και τη δημιουργία μελλοντικών πρεσβευτών για τοπικά προϊόντα διατροφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.