Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ADAF ONLINE 2021

ADAF ONLINE 2021

Celestyal Cruises

To 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival

(ADAF), είναι υβριδικό και επιστρέφει ξανά με ένα δυναμικό online edition 

Από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, το online.adaf.gr ζωντανεύει με video artanimation
web artdigital imageperformancesVRGamesTalks,
WorkshopsADAF kids και πολλά άλλα συναρπαστικά events 

To φετινό φεστιβάλ θα ανοίξει με το online.adaf.gr και σταδιακά θα μεταβεί στο φυσικό φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου και θα αποκαλύψει ένα νέο πολιτιστικό διαμάντι στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.  

To ADAF δημιούργησε το ADAF ONLINE αρχικά ως μία λύση-αντίδραση στη νέα πραγματικότητα του COVID_19 και τη μεγάλη ανάγκη του φεστιβάλ να παραμείνει συνδεδεμένο με το κοινό του.

Το ADAF ONLINE αναπτύχθηκε οργανικά  σε μια δυναμική, καθιερωμένη οντότητα του φεστιβάλ. Μέσω αυτής της ειδικά σχεδιασμένης ζωντανής πλατφόρμας, τα πλούσια έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, καθώς και μια συναρπαστική σειρά εκδηλώσεων, είναι προσβάσιμα πλέον σε ένα απεριόριστο, διεθνές κοινό.  

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης, «Tāctus» αφορά στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της ανθρώπινης επαφής, τόσο ως μορφή επικοινωνίας όσο και προς τη φυσική επαφή που έχουμε ως κοινωνία.  

Διανύουμε μια εποχή κατά την οποία η έννοια της σύνδεσης, της προσωπικής επαφής και της επικοινωνίας αναδιατυπώνονται διαρκώς. Η συλλογική συνείδηση της κοινωνίας προσπαθεί να αποκαταστήσει το «ρυθμό» της και την κοινωνική της επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.  Τα νέα μέσα και η τεχνολογία έχουν βοηθήσει και ενισχύσει αυτήν τη διαδικασία, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο, προσφέροντας ανέπαφη σύνδεση ως λύση στον αγώνα της κοινωνίας να καλύψει το φυσικό κενό που προκάλεσε η πανδημία.   

Μας ενέπνευσε η ανταπόκριση των Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών στην ανοιχτή πρόσκλησή και ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας τα έργα που επιλέχθηκαν για το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.