Αρχική Δήμοι “Ο ελληνικός τουρισμός προϋποθέτει υποδομές”

“Ο ελληνικός τουρισμός προϋποθέτει υποδομές”

Τη Χερσόνησο και τα Μάλια επισκέφθηκε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με τους βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, τον Σπύρο Δανέλλη μέλος του ΠΣ της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Δήμαρχο Χερσονήσου, καθώς και στελέχη της Ν.Ε.

Συνάντησαν τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Σέγκο στο Δημαρχείο με τον οποίο συζήτησαν για τα ανοιχτά ζητήματα του δήμου και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στις οποίες ο Δήμος καλείται να ανταπεξέλθει με μειωμένους πόρους. Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση εργασίας στον κλάδο που καθιστά καίρια την τουριστική εκπαίδευση ώστε να μην προσλαμβάνονται ανειδίκευτοι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο και ειδικά στα Ξενοδοχεία, ενώ τέθηκε και το θέμα αξιοποίησης μέρους της έκτασης της πρώην αμερικάνικης βάσης για την στέγαση σημαντικών υπηρεσιών του δήμου που σήμερα είναι άστεγες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν με τον Δήμαρχο Χερσονήσου τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες τον περασμένο Νοέμβριο. Συνομίλησαν με τους κατοίκους και επαγγελματίες που δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική αποζημίωση. Ελληνικός Τουρισμός σημαίνει ποιότητα και η ποιότητα υπηρεσιών προϋποθέτει υποδομές, όπως υπογράμμισαν από τη δημοτική αρχή επιμένοντας στην ανάγκη για εκπόνηση σχεδίων πόλης, έργων υποδομής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στην ζωτικής σημασίας ενίσχυση του δήμου Χερσονήσου με προσωπικό και
πόρους.

Με αφορμή και την σημερινή παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε: «Ο τουρισμός έχει ένα πολύ ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, άμεσα ή έμμεσα. Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τον επηρεάζουν άμεσα και αναδιαμορφώνουν τις τουριστικές ανάγκες. Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του επομένως, ως αναπόσπαστο κομμάτι της περιβαλλοντικής πολιτικής, αποτελεί μονόδρομο. Η Χερσόνησος πρέπει να στηριχθεί με πράσινες υποδομές και να συνδεθεί η ενδοχώρα και η παραγωγή της με την παροχή τουριστικών υπηρεσιών για να θωρακίσει το τουριστικό της προϊόν με τα μέγιστα οφέλη για την τοπική κοινωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.