Αρχική Letters To The Editor ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ – Απάντηση σε Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΝΤ

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ – Απάντηση σε Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΝΤ

Minoan Lines

«Για τις Μινωικές Γραμμές, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί σημαντικό “κεφάλαιο” στην ανάπτυξη της εταιρείας, η εταιρεία μας δεν προχώρησε σε «14 μαζικές απολύσεις» τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως αναληθώς αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΝΤ, τονίζουν σε ενημερωτική επιστολή προς την “ΤΝ” οι Μινωικές Γραμμές, σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματός μας με τίτλο «Στην εποχή της τρομοκρατίας των συνδικάτων πλέουν οι Μινωικές Γραμμές». 
«Οι Μινωικές Γραμμές επενδύουν στο προσωπικό σε στεριά και θάλασσα και προσπαθούν να προσφέρουν στους εργαζομένους όλα τα εργαλεία για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τους εαυτούς τους», συνεχίζουν.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι Μινωικές Γραμμές, αναφέρουν τα εξής:

Κύριοι,

Στην ιστοσελίδα σας www.news.travelling.gr δημοσιεύσατε την από 05/02/2021 ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), με το τίτλο: «Στην εποχή της τρομοκρατίας των συνδικάτων πλέουν οι Μινωικές Γραμμές». Δεδομένου ότι η ανακοίνωση περιέχει πλήθος ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

1) Η εταιρεία μας δεν προχώρησε σε «14 μαζικές απολύσεις» τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως αναληθώς αναφέρει η ανακοίνωση. Στην πραγματικότητα δεν απολύθηκε κανείς εργαζόμενος μας εκείνη τη χρονική περίοδο.

2) Η εταιρεία ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ τηρεί πλήρως την εργατική και τη συνδικαλιστική νομοθεσία. Ουδέποτε εκφόβισε ή άσκησε απειλές εις βάρος των εργαζομένων ή των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, ούτε ενήργησε με σκοπό την αποδυνάμωση οποιουδήποτε συνδικάτου. Ουδέποτε εμποδίσαμε την επαφή ανάμεσα στους εργαζομένους μας και σε νομίμως λειτουργούσες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

3) Στην εταιρεία μας λειτουργούσε επιχειρησιακό σωματείο επί πολλά χρόνια. Η σχέση μας ήταν άριστη και απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι επί σειρά ετών καταρτίζαμε επιχειρησιακές ΣΣΕ με παροχές κατά πολύ ανώτερες των νομίμων. Αν η εταιρεία μας επιθυμούσε να επιβάλει εργασιακό Μεσαίωνα, όπως αναληθώς (και κωμικώς) ισχυρίζεται η ΠΑΣΕΝΤ, δεν θα υπογράφαμε επιχειρησιακές ΣΣΕ, αλλά θα αφήναμε να εφαρμοστούν οι κλαδικές ΣΣΕ που πρόθυμα καταρτίζει η ΠΑΣΕΝΤ με πολύ κατώτερες παροχές.

4) Η σχέση όμως του επιχειρησιακού σωματείου δεν ήταν εξίσου καλή με τα μέλη του και τους υπαλλήλους μας. Επί χρόνια η συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτό έβαινε μειούμενη, απόδειξη της αδυναμίας του να εκφράσει και να εκπροσωπήσει τις αληθινές απόψεις του προσωπικού μας. Το σωματείο έφτασε σε τέτοιο βαθμό ανυποληψίας ώστε να έχει μονοψήφιο αριθμό μελών και οι «συνδικαλιστές – εκπρόσωποι» του να είναι περισσότεροι από τα απλά μέλη! Δεν διάλυσε επομένως η εταιρεία μας το σωματείο, αλλά αυτό έπαψε να λειτουργεί νομίμως, λόγω αποχώρησης των μελών του. Όταν, όπως είχαμε το δικαίωμα να το κάνουμε, τους ζητήσαμε  να μας αποδείξουν τη νόμιμη λειτουργία του σωματείου, αυτοί αρνήθηκαν

5) Ορισμένα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου, αδιαφορώντας για τις προβλέψεις του Νόμου για τη λειτουργία του, ενεργώντας αποκλειστικά για ίδιο όφελος, και χωρίς καν να έχουν διαβουλευθεί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους του σωματείου ή με τα απλά μέλη αυτού, επιχείρησαν να παραπλανήσουν τους εργαζομένους μας βγάζοντας ανακοινώσεις γεμάτες ψέματα και συκοφαντίες. Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να βάλουν κάτω από την ανακοίνωση τους τα ονόματα συναδέλφων τους και μελών του Δ.Σ. του σωματείου που δεν ήταν καν ενήμεροι για το περιεχόμενο της.

6) Η εταιρεία μας δεν εμπόδισε την παραπάνω επικοινωνία, η οποία έγινε κανονικά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να νομιμοποιήσουμε την απόπειρα παραπλάνησης, επιτρέποντας σε ένα σωματείο – φάντασμα να χρησιμοποιεί e-mail με το domain name της εταιρείας μας.

7) Αν ορισμένοι είναι τόσο κολλημένοι στις καρέκλες τους που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές, ακόμη και χωρίς να έχουν εργαζόμενους που να τους στηρίζουν, είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Αναλαμβάνουν ταυτόχρονα και τις ευθύνες που συνεπάγεται η παραβίαση των υποχρεώσεων τους ως εκ του νόμου εκκαθαριστές του σωματείου. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι η εταιρεία μας είναι πρόθυμη και ικανή να υπερασπιστεί το όνομα και την εμπορική της πίστη έναντι κάθε συκοφάντη, είτε είναι αυτός αληθινός είτε είναι αυτοανακηρυχθείς συνδικαλιστής.

Για τις Μινωικές Γραμμές, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί σημαντικό “κεφάλαιο” στην ανάπτυξη της εταιρείας. Εφαρμόζουμε συγκεκριμένες πολιτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του προσωπικού, με στόχο την ευημερία των εργαζομένων και την ανάδειξη μας σε Εργοδότη Επιλογής (Employer of Choice). Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι, η εταιρεία συνδράμει στη συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού σε επιμορφωτικά προγράμματα και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση της ομαδικότητας, παρέχοντας τη δυνατότητα στα στελέχη της να λάβουν μέρους σε δραστηριότητες που προάγουν τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό, την κουλτούρα του τόπου μας.
Οι Μινωικές Γραμμές επενδύουν στο προσωπικό σε στεριά και θάλασσα και προσπαθούν να προσφέρουν στους εργαζομένους όλα τα εργαλεία για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τους εαυτούς τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.