Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κατερίνα Νοτοπούλου: Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οικογένειές τους καλούνται να ζήσουν με...

Κατερίνα Νοτοπούλου: Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οικογένειές τους καλούνται να ζήσουν με μηδενικό εισόδημα

Κατερίνα Νοτοπούλου

Με μηδενικό εισόδημα , από τον Νοέμβριο του 2020, και χωρίς να έχουν λάβει το επίδομα ανεργίας, καλούνται να ζήσουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οικογένειές τους. Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιανουαρίου 2021 και η κατάστασή τους είναι τραγική.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ με τα μεγάλα λόγια, το μεγάλο σε αριθμό «επιτελικό» κράτος και κραδαίνοντας το “λάβαρο” της ψηφιακής Ελλάδας, αδυνατεί να πληρώσει εγκαίρως τα επιδόματα ανεργίας, με την δικαιολογία ότι δεν επαρκεί το προσωπικό του ΟΑΕΔ για την έγκαιρη καταβολή τους.
Η δικαιολογία αυτή προκαλεί οργή και αγανάκτηση στους ανθρώπους αυτούς που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες της πανδημίας και τους λάθος χειρισμούς της Ν.Δ.
Στον επισιτισμό η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς, οι εργαζόμενοι σε αυτόν δεν έχουν ούτε δικαίωμα επαναπρόσληψης, ούτε δικαίωμα αποζημίωσης ειδικού σκοπού, έχουν δε αφεθεί πραγματικά στο έλεος του θεού. Η επιδότηση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020 σταματάει τον Ιανουάριο του 2021, και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πως οι άνθρωποι αυτοί θα ζήσουν μέχρι να ξανανοίξουν τα ξενοδοχεία τον Απρίλιο στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Τέλος, όσοι έκαναν μονομερή αίτηση για αναστολή σύμβασης δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ένσημα με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται επιδομάτων από το ΕΦΚΑ.
Στα δίκαια αιτήματά τους η Κυβέρνηση απαντάει με αδιαφορία και καταστολή.
Η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για την πληρωμή των δικαιούχων.
Οφείλει να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή επιβίωσή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.