Αρχική Αεροπορικά Νέα Alitalia: από τις 8 Δεκεμβρίου πτήσεις με αρνητικό test Covid προς και...

Alitalia: από τις 8 Δεκεμβρίου πτήσεις με αρνητικό test Covid προς και από τη Νέα Υόρκη χωρίς υποχρέωση καραντίνας για επιβάτες

Η Alitalia και τα αεροδρόμια της Ρώμης ανακοίνωσαν ότι, από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε κάποια από τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς τη Νέα Υόρκη πρέπει να έχουν μαζί τους να παρουσιάσουν αρνητικό test ελέγχου  που να αποδεικνύει την αρνητικότητα στο Covid 19, και να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν από την πτήση ή να έχει πραγματοποιηθεί η δοκιμή αντιγόνου απευθείας στο αεροδρόμιο πριν ξεκίνησαν. Για όσους αναχωρούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την άφιξή τους στο Fiumicino θα τους ζητηθεί να πραγματοποιήσουν μια νέα δοκιμή αντιγόνου. Ένας διπλός έλεγχςο που θα απαλλάξει τους επιβάτες από την υποχρέωση απομόνωσης κατά την είσοδο στην Ιταλία.

Επίσης, για όλες τις πτήσεις που είναι απαραίτητο το test Covid, οι επιβάτες θα πρέπει κατά τη διάρκεια της πτήσης να φορούν προστατευτική χειρουργική μάσκα και να διαθέτουν επαρκή αριθμό ανταλλακτικών για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ώστε να τα αντικαθιστούν κάθε 4 ώρες. Επιπλέον, πριν από την επιβίβαση, απαιτείται η συμπλήρωση μιας ταυτοπιστοποίησης που να πιστοποιεί ότι δεν υπήρξε στενή επαφή με άτομα με Covid-19.

Η πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιβατών οι οποίοι, σε μια πρόσφατη έρευνα αγοράς, εξέφρασαν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την υιοθέτηση αυτών των μέτρων στα πολύωρα ταξίδια. Επιπλέον, αυτή η πειραματική φάση θα στοχεύσει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας του νέου τρόπου ταξιδιού, με σκοπό να το καταστήσει ευρύτερα διαθέσιμο ενόψει της επερχόμενης σεζόν του καλοκαιριού 2021.

Το νέο πρωτόκολλο ταξιδιού διέπεται από το διάταγμα του Υπουργού Υγείας της 23ης Νοεμβρίου, το οποίο εκδόθηκε σε συμφωνία με τον Ιταλό Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας. Το κυβερνητικό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021. Οι περιορισμοί εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες που προβλέπονται από τις διατάξεις της αμερικανικής διοίκησης παραμένουν σε ισχύ.

Με αυτήν την πρωτοβουλία, η Alitalia και η Aeroporti di Roma επεκτείνουν την επιλογή πτήσης με δοκιμή Covid, η οποία ξεκίνησε με επιτυχία στις 16 Σεπτεμβρίου, στις δύο καθημερινές πτήσεις εσωτερικού Ρώμη-Μιλάνο και επιβεβαιώνει τη δέσμευση που ανέλαβε, από τα πρώτα στάδια της πανδημίας, να εφαρμόσει μέτρα πρόληψης και προστατεύουν την υγεία των επιβατών και των μεταφορέων.

Όλα τα αεροσκάφη της Alitalia απολυμαίνονται καθημερινά με προϊόντα υψηλής απολύμανσης και, χάρη στα φίλτρα HEPA και την κάθετη κυκλοφορία, ο αέρας στο αεροπλάνο ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά και 99,7 καθαρός, όπως σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο, επιβεβαιώνοντας ότι τα αεροπορικά ταξίδια παραμένουν ο ασφαλέστερος τρόπος ταξιδιού. Επιπλέον, το Διεθνές Αεροδρόμιο Leonardo da Vinci βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας που έχει επιτευχθεί και θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα αεροδρόμια στον κόσμο, τόσο πολύ που έχει λάβει από το Skytrax τη μέγιστη βαθμολογία 5 εκκινήσεων για την υγεία κατά του Covid πρωτόκολλα, το ACI Airport Health Accreditation, και μόλις επελέγη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το ACI Europe ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη ακριβώς λόγω των μέτρων περιορισμού του ιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.