Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά O Διευθύνων Σύμβουλος τη ΕΤΑΔ Α.Ε. Στέφανος Δ. Βλαστός τοποθετήθηκε στο Συνέδριο...

O Διευθύνων Σύμβουλος τη ΕΤΑΔ Α.Ε. Στέφανος Δ. Βλαστός τοποθετήθηκε στο Συνέδριο της PRODEXPO 2020

Στέφανος Δ. Βλαστός

… σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά, το ρόλο και τους στόχους της ΕΤΑΔ Α.Ε. και την επόμενη μέρα στον τομέα της ακίνητης περιουσίας

Στο καθιερωμένο Συνέδριο της PRODEXPO που φέτος διεξάγεται διαδικτυακά συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός και συγκεκριμένα στο πρώτο πάνελ του Συνεδρίου με τίτλο: «Investor interest: Who wants to increase their presence in this market.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ζαχαρός με επίσης συμμετέχοντες τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της PRODEA Investments, Άρη Καρυτινό, τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Συμβουλο της Zeus Capital Management, Στέλιο Ζαββό και τον Εκτελεστικό Διευθυντή και Επικεφαλής Ελλάδας και Δυτικών Βαλκανίων της NCH Capital, Ανδρέα Σάντη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε. αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ΕΤΑΔ, στην εμβληματική επένδυση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην ολοκλήρωση της παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου, στις αναπλάσεις της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αλλά και στην αξιοποίηση ακινήτων της Εταιρείας στον αστικό ιστό της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Ο Στέφανος Δ. Βλαστός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προτεραιότητα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου είναι να συμβάλλει τα μέγιστα στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε συστηματικά ώστε με τον καλύτερο τρόπο και υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες να υλοποιήσουμε την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου στον παραχωρησιούχο επενδυτή, καθότι πιστεύουμε πως μια τέτοια ανάπλαση θα έχει τεράστιο όφελος για την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η συγκεκριμένη ανάπλαση σε συνδυασμό με την ανάπλαση του Ελληνικού, αλλά και του πρώην Ολυμπιακού Ακινήτου του Tae Kwon Do θα συμβάλουν καταλυτικά στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.   

Εκτός από την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τις αστικές αναπλάσεις, ο κ. Βλαστός αναφέρθηκε στα πλάνα της Εταιρείας για την αξιοποίηση και μιας σειράς άλλων ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της και βρίσκονται στον αστικό ιστό τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδας, όπως χώροι στάθμευσης (παρκινγκ), αστικά ακίνητα και γραφειακοί χώροι, ενώ τόνισε ότι στόχος της ΕΤΑΔ είναι να αναλάβει επενδυτικές πρωτοβουλίες και σε άλλους τομείς, όπως σε αυτόν των logistics/αποθηκευτικών χώρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επένδυση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Στις μεγάλες αναπλάσεις συμπεριλαμβάνεται και αυτή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μιας εξαιρετικά μεγάλης αξίας επένδυσης που θα έχει μεγάλο αντίκρισμα στην οικονομία», ενώ τόνισε πως στόχος της ΕΤΑΔ είναι να «μετασχηματιστεί σε μια Εταιρεία Ακίνητης Περιουσίας, που θα προσφέρει υπηρεσίες και σε άλλους δημόσιους φορείς, συμβάλλοντας έτσι στη βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Ειδικότερα ως προς τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης σημείωσε ότι η ΕΤΑΔ ως δυναμικός φορέας στον τομέα της ακίνητης περιουσίας επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εταιρείας και των Επιχειρηματικών της Μονάδων, ενώ στρέφει την επενδυτική της πολιτική με ενεργό τρόπο σε κλάδους που αποδεικνύονται πιο ανθεκτικοί σε αυτές τις επιπτώσεις, όπως είναι τα κέντρα logistics και οι αποθηκευτικοί χώροι, οι γραφειακοί χώροι, οι τηλεπικοινωνίες μέσω κεραιών, ο πρωτογενής τομέας και τα ακίνητα με υψηλές ενεργειακές προδιαγραφές.

Σχετικά με τις προοπτικές και το μέλλον στον τομέα ακίνητης περιουσίας και των επενδύσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία διαπιστώνεται ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον και τάση για επενδύσεις, ενώ έκρινε ότι ο τουρισμός, όπως και ο τομέας των logistics/αποθηκευτικών χώρων, θα επανέλθει σταδιακά, αλλά όχι άμεσα στην κατάσταση που βρισκόταν το 2019.

 «Η κυβέρνηση αποδεικνύει πως διαχειρίστηκε την πανδημική κρίση σωστά και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και για την αγορά της τουριστικής κατοικίας στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Βλαστός, κλείνοντας την τοποθέτηση του στο 21ο Συνέδριο της PRODEXPO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.