Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ AmCham Κύπρος-AmCham Egypt-AmCham Greece

ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ AmCham Κύπρος-AmCham Egypt-AmCham Greece

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε χθες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, ανάμεσα στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Κύπρου και το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Αιγύπτου.  Η τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά, μεταδόθηκε ταυτόχρονα στη Λευκωσία, το Κάιρο, και την Αθήνα.  Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά στην ανάπτυξη εμπορικών, επενδυτικών και επιχειρηματικών σχέσεων τόσο μεταξύ των μελών των τριών Επιμελητηρίων όσο και με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην τελετή συμμετείχαν εκπρόσωποι των διπλωματικών αποστολών από τις τρεις χώρες ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς οι επικεφαλής τους, κ.κ. Judith G. Garber, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Jonathan Cohen Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αίγυπτο και Geoffrey R. Pyatt, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, η μητρική οργάνωση των Αμερικανικών Επιμελητηρίων, εκπροσωπήθηκε από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Επικεφαλής Διεθνών Υποθέσεων, κ. Myron Brilliant.
 
Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός πλαισίου για κοινή συνεργασία μεταξύ των τριών Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων, με βάση τους κοινούς στόχους τους για την καλύτερη εκπροσώπηση της επιχειρηματικής κοινότητας των τριών χωρών ώστε να κεφαλαιοποιηθούν οι οικονομικές ευκαιρίες στις περιοχές τους.  Οι τρεις οργανισμοί θα συνεργαστούν, με συστηματική ανταλλαγή πληροφοριών, για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ευκαιριών, την οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στοχεύοντας στην προώθηση των συμφερόντων των αμερικανικών εταιρειών-μελών στις χώρες τους καθώς και την καλύτερη συνεργασία τους με τις τοπικές εταιρίες. Επιπλέον, θα παρέχεται υποστήριξη στα μέλη κάθε Επιμελητηρίου όταν επισκέπτονται τις τρείς χώρες για επιχειρηματικούς σκοπούς και επενδυτικές δραστηριότητες. Τα τρία Επιμελητήρια θα συνδιοργανώσουν συναντήσεις, σεμινάρια, εμπορικές εκθέσεις, workshops και συνέδρια στην περιοχή και στις ΗΠΑ, για την προώθηση των επενδύσεων, του εμπορίου, της βιομηχανικής συνεργασίας, της μεταφοράς τεχνολογίας, των κοινοπραξιών και γενικά της επιχειρηματικής και οικονομικής συνεργασίας. Παράλληλα, θα προσφέρουν υποστήριξη για τον εντοπισμό των κατάλληλων συνεργατών  οι οποίοι  ενδιαφέρονται για επενδύσεις, επιχειρηματικές και τεχνικές συνεργασίες σε σχέση με την υλοποίηση επιχειρηματικών έργων σε καθεμία από τις χώρες.
 
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Διεθνών Υποθέσεων του Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, Myron Brilliant, δήλωσε: «Η σημερινή τελετή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων  στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να δημιουργήσουμε γέφυρες συνεργασίας. Ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα προωθήσει περισσότερες εμπορικές ευκαιρίες για αμερικανικές εταιρείες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
 
Την ικανοποίησή του για την συνεργασία των τριών χωρών εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος. «Στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είμαστε ενθουσιασμένοι με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τα Αμερικανικά Επιμελητήρια της Αιγύπτου και της Κύπρου και τις ευοίωνες προοπτικές που ανοίγονται για ευρύτερες οικονομικές και επιχειρηματικές συνέργειες όχι μόνο για τα μέλη μας, αλλά και για την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα των χωρών μας. Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα βήμα, μετά και την τριμερή συμφωνία που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις των τριών χωρών, και είναι συμβολική του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν η οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των χωρών στη σταθερότητα, ανάπτυξη και την ευημερία της ΝΑ Μεσογείου προς όφελος των λαών της περιοχής».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου, Χάρης Κακουλλής, δήλωσε: «Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι τρεις γειτονικές χώρες οι οποίες ιστορικά υποστηρίζουν  την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Tα τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις μας έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους επιδιώκοντας ενεργά να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον το οποίο θα συμβάλλει και στην οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία. Τα Επιμελητήρια μας,  υπογράφουν ένα μνημόνιο συνεργασίας για ακριβώς αυτόν τον λόγο και είμαστε ενθουσιασμένοι για τις μεγάλες προοπτικές αυτής της συνεργασίας, η οποία ολοκληρώνει και τη συνεργασία μας με το Ισραήλ. Το AmCham Κύπρος ανυπομονεί να συνεργαστεί με τα Επιμελητήρια της Αιγύπτου και της Ελλάδας και να παράξει αξία για τα μέλη τους, τις οικονομίες και τους πολίτες των τριών χωρών».
 
Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της AmCham Αιγύπτου, Sherif Kamel, ο οποίος ανέφερε: «Το Αμερικανικό Επιμελητήριο της Αιγύπτου πιστεύει στην αξία αυτής της συνεργασίας για τα μέλη μας, η οποία κινείται από την τακτική ανταλλαγή πληροφοριών για την αγορά και την ανταλλαγή επιχειρηματικών ευκαιριών, έως τις εμπορικές αποστολές για την προώθηση των συμφερόντων των αμερικανικών και των εγχώριων εταιρειών-μελών σε καθεμία από τις χώρες μας. Ως Επιμελητήρια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και κορυφαίοι επιχειρηματικοί οργανισμοί ο καθένας στις αντίστοιχες χώρες μας, θα εργαστούμε για την ενίσχυση στενότερων δεσμών μεταξύ των μελών μας, την εκμάθηση από τις εμπειρίες του άλλου και την εύρεση επιχειρηματικών ευκαιριών μεταξύ τους και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεδομένης της στενής σχέσης συνεργασίας με το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.