Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΟΝΕΙΡΟ ΑΛΠΙΚΗΣ ΝΥΧΤΟΣ: Ερύμανθος & Χελμός – Νοέμβριος 2020

ΟΝΕΙΡΟ ΑΛΠΙΚΗΣ ΝΥΧΤΟΣ: Ερύμανθος & Χελμός – Νοέμβριος 2020

Ερύμανθος & Χελμός
20 – 22 Νοεμβρίου 2020
 
Ένα χορταστικό ορειβατικό τριήμερο για τους λάτρεις των ψηλών βουνών, όπου θα πεζοπορήσουμε μέχρι τις ψηλότερες κορυφές του Ερυμάνθου (Ωλενός-2.224μ) και του Χελμού (Ψηλή Κορφή-2.355μ) με επιστροφή από τα μυθικά Ύδατα της Στυγός.
 
Ερύμανθος & Χελμός
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
20-22 Νοεμβρίου 2020
 
Σημείο συνάντησης: Το ξενοδοχείο μας στο χωρίο Τσαπουρνία στις 18:00
 
Ημέρα 1η (20/11): Μετάβαση στο χωρίο Τσαπουρνία
Αναχώρηση από την Αθήνα με ιδία μέσα και άφιξη στο χωριό Τσαπουρνιά, στους πρόποδες του Ερυμάνθου για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.
 
Ημέρα 2η (21/11):  Ανάβαση στον Ερύμανθο – Κορυφή Ωλενός (2.224μ).
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε την μεγάλη ανάβαση με στόχο την κορυφή του Ερυμάνθου, Ωλενό (2.224μ). Θα κινηθούμε πρώτα σε δασικό μονοπάτι και στην συνέχεια σε αλπική ζώνη κάτω από τις μαγικές κορυφές του βουνού! Η τελική ανάβαση στην κορυφή είναι απαιτητική. Από εκεί πάνω θα βλέπουμε τα νησιά του Ιονίου, τις κορυφές της Πελοποννήσου αλλά και της Στερεάς Ελλάδας. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή το απόγευμα, για φαγητό και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
Ώρες πορείας 9, Χλμ 18, Υψ. ανάβαση 1.400μ, Υψ. κατάβαση 1.400μ.
 
Ημέρα 3η(22/11)Ανάβαση στον Χελμό – Ψηλή Κορφή (2.355μ)
Αναχώρηση το πρωί από το ξενοδοχείο και μεταφερόμαστε οδικώς στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την ανάβαση μας στην Ψηλή Κορφή. Η πορεία μας ξεκινά σε αλπικό τοπίο και σε 3  ώρες θα βρισκόμαστε στην κορυφή! Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε από το, μοναδικής ομορφιάς, μονοπάτι προς τα Ύδατα Στυγός, όπου σύμφωνα με τον μύθο, βαπτίστηκε ο Αχιλλέας με το αθάνατο νερό. Διασχίζοντας με προσοχή το εκτεθειμένο σημείο που υπάρχει, θα μπούμε σε δασικό μονοπάτι και θα τερματίσουμε στο χωριό Μεσορούγι. Φαγητό σε τοπική ταβέρνα, μεταφορά στα αυτοκινητά μας και επιστροφή στην Αθήνα αργά το βράδυ.
Ώρες πορείας 8, Χλμ 15, Υψ. ανάβαση 940μ. Υψ. κατάβαση 1.490μ.
 
Κόστος: 220€ /άτομο
Επιβάρυνση μονόκλινου: + 20€
Ελάχιστη-Μέγιστη συμμετοχή: 3-10 άτομα

Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2020

Περιλαμβάνεται: Έμπειρος αρχηγός ορεινής πεζοπορίας, oλες οι τοπικές μετακινήσεις και οι μεταφορές των αποσκευών από χωρίο σε χωρίο, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε δίκλινο σε ξενοδοχείο, μεταφορά από το Μεσορούγι στο παρκινγκ του χιονοδρομικου.

Δεν περιλαμβάνεται: Η μετάβαση στο χωρίο Τσαπουρνιά. Αναψυκτικά & ποτά. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ερύμανθος & ΧελμόςΝίκος Τόδουλος

Αρχηγός Αναβάσεων της ΕΟΟΑ
τηλ: +30 6972926910

www.nikostodoulos.net

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.