Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 23 Νοεμβρίου το 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ

23 Νοεμβρίου το 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ

23 Νοεμβρίου το 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ

Αλ. Βασιλικός: Η γνώση είναι η ασπίδα μας απέναντι σε απειλές και κινδύνους σήμερα αλλά και η πυξίδα μας για τις επιτυχίες του αύριο.

Με τη στρατηγική συνεργασία της Phocuswright, παγκόσμιου ηγέτη στο χώρο της πρωτογενούς έρευνας για τον κλάδο της φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί το 4ο Διεθνές Φόρουμ  Φιλοξενίας  (4th International Hospitality Forum), που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020.

Οι συνέπειες της πανδημίας που ανατρέπουν όλα τα συνήθη δεδομένα, η ικανότητα προσαρμογής του ξενοδοχειακού κλάδου  στις επιταχυνόμενες αλλαγές και η διάσταση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του Φόρουμ, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω των μέτρων για τον COVID-19.

Το 4ο Φόρουμ Φιλοξενίας ακτινογραφεί τις ραγδαίες διαφοροποιήσεις του κλάδου μέσα στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα υπογράμμισε κατά τη διάρκεια σημερινής on line συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, αποτυπώνοντας και το πλαίσιο της συνεργασίας του Επιμελητηρίου με την Phocuswright. Ακολούθως κατά τη Συνέντευξη μεταδόθηκε βιντεομήνυμα από τις ΗΠΑ, του Managing Director της Phocuswright, κ. Pete Comeau.

Σημειώνεται ότι το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί μέσω της πρωτοποριακής ψηφιακής πλατφόρμας Swapcard. Μέσω αυτής κάθε χρήστης, από την ασφάλεια του γραφείου του, σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη μπορεί να έχει ενεργητική συμμετοχή στο Φόρουμ με την υποβολή ερωτήσεων, τον προγραμματισμό One-to-One call, την περιήγηση στα ψηφιακά booth των χορηγών και φυσικά να παρακολουθήσει τις συζητήσεις των πάνελ τόσο τη στιγμή που θα πραγματοποιηθούν όσο και κάποια άλλη στιγμή, αν δεν το επιτρέπει το πρόγραμμα του.

Ειδικότερα το θεματικό περιεχόμενο του 4ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας θα περιλαμβάνει:

– Παρουσίαση και συζήτηση παγκόσμιας έρευνας της Phocuswright για τις τάσεις των ταξιδιών στο μέλλον και τις επιλογές των ταξιδιωτών. 

– Δύο θεματικά πάνελς για τη βιωσιμότητα και για τις επιπτώσεις του Covid στον τουρισμό.

– Συνέντευξη με προσκεκλημένο υψηλού επιπέδου – CEO παγκόσμιου τουριστικού brand.

Χρυσός Χορηγός του 4th International Hospitality Forum είναι η FORUM Α.Ε.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της FORUM ΑΕ κ. Νίκος Χουδαλάκης μεταξύ άλλων τόνισε : «Η διεθνές έκθεση Xenia, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί 28-30 Νοεμβρίου ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Συνεχίζει όμως να δίνει όμως δυναμικό «παρών» στηρίζοντας τις προσπάθειες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος να βρεθεί αυτές τις δύσκολες και ιδιαίτερες στιγμές στο πλευρό των ξενοδόχων μέσω της διοργάνωσης του 4ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας. Σε αυτό το διαδραστικό digital Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την διεθνής εταιρεία Phocuswright, θα αναπτυχθούν σημαντικά θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις που διαμορφώνονται σήμερα».

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρος Βασιλικός αναφορικά με τη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας δήλωσε:

«Μέσα στη δυσκολότερη συγκυρία της σύγχρονης ιστορίας του, ο ξενοδοχειακός κλάδος βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη διπλή πρόκληση της επιβίωσης και της φυγής προς τα εμπρός. Βασική και αδιαπραγμάτευτη θεσμική αποστολή του ΞΕΕ είναι με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις του προς την Πολιτεία και με την έμπρακτη υποστήριξη των μελών του, να φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται την ανάκαμψη. Η γνώση είναι η ασπίδα μας απέναντι σε απειλές και κινδύνους σήμερα αλλά και η πυξίδα μας για τις επιτυχίες του αύριο. Αυτόν ακριβώς το ρόλο επιτελεί το 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.