Αρχική General Χρήσιμες πληροφορίες για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Χρήσιμες πληροφορίες για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από τον κορονοϊό και επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση «Διέξοδος» της Περιφέρειας

Χρήσιμες πληροφορίες για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από τον κορονοϊό και επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση «Διέξοδος» της Περιφέρειας

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, στις 15.00’ λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των επιχειρήσεων ή των ελευθέρων επαγγελματιών, που επιθυμούν να υπαχθούν στη δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία».

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, δίνεται η δυνατότητα προμήθειας των απαραίτητων δικαιολογητικών, που αφορούν στην πτώχευση από το ΓΕΜΗ αντί των Πρωτοδικείων.

Παρόλα αυτά, όσοι επιλέξουν να προμηθευτούν τα δικαιολογητικά από τα Πρωτοδικεία θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ειδικά στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω ΚΕΠ, είτε με φυσική παρουσία), το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, προκειμένου να έχουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά στα χέρια τους και να προλάβουν την τελική προθεσμία υποβολής της αίτησης υπαγωγής τους στο πρόγραμμα «Διέξοδος».

Τα δικαιολογητικά αυτά είναι:

1.Πιστοποιητικό περί μη κήρυξης πτώχευσης ή περί μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση ή σε εξυγίανση ή σε άλλη διαδικασία συλλογικής διαδικασίας ικανοποίησης των πιστωτών.

2.Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης για κήρυξη σε πτώχευση ή θέση σε αναγκαστική διαχείριση ή θέση σε εξυγίανση ή σε παύση πληρωμών ή σε άλλη διαδικασία συλλογικής ικανοποίησης των πιστωτών.

Επίσης, για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων το ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνουν τους υποψήφιους δικαιούχους ότι ήδη έχουν δημοσιεύσει μια σειρά από χρήσιμα κείμενα για τη δράση:

-Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις επί της αναλυτικής πρόσκλησης της δράσης.

-Εγχειρίδιο Εγγραφής-Εισόδου στο ΠΣΚΕ για την υποβολή πρότασης.

-Εγχειρίδιο Υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο ΠΣΚΕ.

-Ενδεικτικά Υποδείγματα Δικαιολογητικών για την υποβολή τους με την αίτηση χρηματοδότησης.

Το συγκεκριμένο βοηθητικό ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ , www.kepa-anem.gr και ειδικότερα στη σελίδα της δράσης η οποία ανανεώνεται σε καθημερινή βάση. Επίσης τα εγχειρίδια είναι αναρτημένα στο ΠΣΚΕ, www.ependyseis.gr (πεδίο Ενίσχυση Δράσεων Επιχειρηματικότητας/Πληροφορίες).

Λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που υπάρχει από τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται για την εκ των προτέρων μελέτη των ανωτέρω εντύπων, προκειμένου να μην υποβάλλονται ερωτήσεις, οι οποίες εμφανώς απαντώνται στα εν λόγω έντυπα και στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης.

Επισημαίνεται ότι η δημόσια δαπάνη του προγράμματος «Διέξοδος» ανέρχεται σε 150 εκ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr, e-mail:pkm@e-kepa.gr, info@e-kepa.gr, ενώ επίσης μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο Στείλε το ερώτημά σου στη διεύθυνση :https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.