Αρχική Δήμοι Δήμος Σαρωνικού: Ανακοίνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Δήμος Σαρωνικού: Ανακοίνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ο Δήμος Σαρωνικού ενημερώνει τους δημότες του ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πλήξουν την Αττική από την Παρασκευή 18/09.

Ο Δήμος Σαρωνικού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, με την ευθύνη των αντιδημάρχων Βασίλη Μπούτση και Μπάμπη Γαλάνη και με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, έχει αναλάβει δράση με καθαρισμούς φρεατίων και ρεμάτων. Παράλληλα θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα που θα προκύψουν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Συστήνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους κάτοικους των πυρόπληκτων περιοχών, καθώς και μέτρα αυτοπροστασίας σε όλους τους δημότες:

– Ασφαλίζουμε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν.

– Βεβαιωνόμαστε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Αποφεύγουμε να διασχίζουμε χειμάρρους και ρέματα.

– Αποφεύγουμε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

– Προφυλασσόμαστε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης και καταφεύγουμε σε κτίριο ή αυτοκίνητο. Δεν εγκαταλείπουμε τον ασφαλή χώρο παρά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι η καταιγίδα πέρασε.

– Αποφεύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου μπορούν να αποκολληθούν ελαφρά αντικείμενα και να πέσουν στο έδαφος.

– Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.