Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 1st one-to-one Discussion HealthWorld 2020 Series AmChamGr Digital Talks&Events

1st one-to-one Discussion HealthWorld 2020 Series AmChamGr Digital Talks&Events

«Ο  κόσμος «έκλεισε» από μια ξαφνική πανδημία που ίσως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα με τα επιστημονικά εργαλεία που διαθέτουμε σήμερα». Αυτό υποστήριξε ο Dr. George Pavlakis, Chief, Human Retrovirus Section, Vaccine Branch, Center for Cancer Research National Cancer Institute στις ΗΠΑ στην1st one-to-one Discussion HealthWorld 2020 Series στο πλαίσιο των ψηφιακών εκδηλώσεων AmChamGr Digital Talks&Events που πραγματοποιεί το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
 
‘Όπως εξήγησε αναλυτικά, ο Dr. Pavlakis,  ο SARS-CoV-2 είναι ένας  καινούριος ιός ο οποίος προκαλεί στον άνθρωπο νέα σύνδρομα ή θάνατο και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανοσία κάνει τον ιό να μεταδίδεται αστραπιαία παγκοσμίως. Τόνισε τη  συμβολή των εμβολίων στη στήριξη του σύγχρονου τρόπου ζωής ενώ όπως υποστήριξε χρειάζεται πολύς χρόνος για την ασφαλή ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων κάθε είδους. Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε στη διαχείριση της κρίσης παγκόσμια υποστηρίζοντας την λήψη των περιοριστικών μέτρων που έγινε σε πολλά κράτη έτσι ώστε να ενημερωθούν καλύτερα για τη συμπεριφορά του ιού και προετοιμαστούν καλύτερα σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα.
Ο Καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Β’ Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, αναφέρθηκε στο success story της Ελλάδας, που με ταπεινότητα και γνωρίζοντας τις δυνατότητες της εφάρμοσε έγκαιρα  τα μέτρα, σε αντίθεση με χώρες που πλήρωσαν με υψηλό τίμημα σε ανθρώπινες ζωές την αλαζονεία τους. Επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο αποτελεί την πιο αποτελεσματική και την πιο οικονομική αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού. Τέλος ο κ.Σκουτέλης τόνισε την υπερπροσπάθεια και άμεση ανταπόκριση των Ελλήνων ιατρών που πολύ έγκαιρα (από τη αρχή της πανδημίας) συνειδητοποίησαν ότι έχουν να κάνουν με έναν νέο, άγνωστο και πολύ ύπουλο εχθρό.
 
Τη συζήτηση συντόνισε η Νατάσα Σπαγαδώρου, Health Correspondent του CNN Greece και απαντήθηκαν ερωτήματα του κοινού.
 
Για να δείτε τη μαγνητοσκόπηση της 1st one-to-one Discussion πατήστε ΕΔΩ:https://cutt.ly/vyA6SQz

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.