Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση στον τουρισμό για 60 ανέργους, στη ΣΒΑΑ της...

Κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση στον τουρισμό για 60 ανέργους, στη ΣΒΑΑ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση στον τουρισμό για 60 ανέργους, στη ΣΒΑΑ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Πρόσκληση προς 60 ενδιαφερόμενους ανέργους να συμμετάσχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα πιστοποίησης δεξιοτήτων, εξειδικευμένης συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας και επαγγελματικής κατάρτισης, στη ΣΒΑΑ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, απευθύνει, ως Δικαιούχος της Πράξης, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Στόχος της Πράξης είναι η επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και η ενίσχυση των δυνατοτήτων απασχόλησής τους, κυρίως με την ανάπτυξη ισχυρών προϋποθέσεων για τη δημιουργία μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού.

Ειδικότερα, η πράξη περιλαμβάνει
-την υλοποίηση τριών προγραμμάτων κατάρτισης (220 ωρών- θεωρία και πρακτική άσκηση με τη μορφή των case studies) στον τομέα του τουρισμού με τη συμμετοχή 20 ωφελουμένων σε καθένα.
-την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων (Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου, Βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ και Διοίκηση μονάδων εστίασης) από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ και
-την εξειδικευμένη συμβουλευτική επιχειρηματικότητας, η οποία παρέχεται μέσω 24 ατομικών συνεδριών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι, κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, οι οποίοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/ φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών (6,45%) και λοιπών κρατήσεων.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλεί στο e-mail: project@hatta.gr Ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων είναι η 10η Μαρτίου του 2020 και ώρα 17:00.

Αίτηση συμμετοχής

Πρόκειται για την Πράξη «Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων τουριστικών υπηρεσιών στις περιοχές παρέμβασης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης» (ΟΠΣ 5030537)» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.