Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκδήλωση για τον εορτασμό της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Εκδήλωση για τον εορτασμό της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Τσιγιουέ Τσανγκ προσκάλεσε την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη να παρευρεθεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Στην εκδήλωση «Χαρούμενη Κινεζική Πρωτοχρονιά» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάστηκαν χοροί, ακροβατικά και τραγούδια από Κινέζους καλλιτέχνες.

Όπως δήλωσε η πρέσβης, οι γιορτές πραγματοποιούνται ώστε η νέα χρονιά να είναι ευοίωνη και οι νέοι να μαθαίνουν τις παραδόσεις. Το 2020 έχει ιδιαίτερη σημασία σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, καθώς είναι η χρονιά του ποντικού, που είναι το πρώτο ζώδιο στο κινεζικό ωροσκόπιο.

Το αμφιθέατρο της Τεχνόπολης ήταν γεμάτο από πολλά μέλη της κινεζικής παροικίας στην Αθήνα, καθώς και από ανώτατα στελέχη της πόλης Τσονγκτσίνγκ, η οποία θεωρείται η πιο αναπτυσσόμενη πόλη στον κόσμο για το 2020. Η Τσονγκτσίνγκ, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα, με πληθυσμό 33 εκατομμυρίων κατοίκων, διαθέτει πολλές ιαματικές πηγές, τις οποίες η αντιπροσωπεία της πόλης προβάλλει στο πλαίσιο της προώθησης του τουρισμού της Κίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.