Αρχική Αεροπορικά Νέα Ένοπλη Επίθεση στον Αερολιμένα – Άσκηση Περιορισμένης Κλίμακας 2019

Ένοπλη Επίθεση στον Αερολιμένα – Άσκηση Περιορισμένης Κλίμακας 2019

Ένοπλη Επίθεση στον Αερολιμένα - Άσκηση Περιορισμένης Κλίμακας 2019

Άσκηση Περιορισμένης Κλίμακας 2019 «Ένοπλη Επίθεση στον Αερολιμένα» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στο πλαίσιο διεξαγωγής ασκήσεων έκτακτης ανάγκης από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πτήσεων (EASA). 

Με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες, η άσκηση του Δεκεμβρίου ήταν μία από τις μεγαλύτερες και πλέον πολύπλοκες μερικής κλίμακας και συγκέντρωσε όλες τις διαφορετικές αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Αεροδρόμιο, καθώς και τις υπόλοιπες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου. 

Το σενάριο προέβλεπε τρομοκρατική επίθεση στο βορειότερο τμήμα της περιοχής των Αναχωρήσεων του Κύριου Αεροσταθμού. Περισσότεροι από 200 εθελοντές, από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΑΚΜΗ και την Αεροδρομιακή Κοινότητα, υποδύθηκαν επιβάτες, επισκέπτες και υπαλλήλους. Η ΕΛ.ΑΣ. ηγήθηκε της επιχείρησης τόσο σε στρατηγικό όσο και σε τακτικό επίπεδο, με τις Ιατρικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες να παρευρίσκονται επίσης μαζί με τον Προϊστάμενο Υπηρεσίας Ασφάλειας ως Συντονιστή από την πλευρά του Αεροδρομίου.

Επίσης, ενεργοποιήθηκαν και λειτούργησαν όλα τα κέντρα Έκτακτης Ανάγκης που σχετίζονταν με το συμβάν. Στο σενάριο της συγκεκριμένης άσκησης, οι πράξεις όπως η ένοπλη επίθεση σχετίζονται με το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας με την κωδική ονομασία «ΙΚΑΡΟΣ».

Πέρα από την τήρηση των κανονιστικών απαιτήσεων για περιοδικές προσομοιώσεις, οι στόχοι διεξαγωγής των ασκήσεων, είναι η εκπαίδευση του προσωπικού του Αεροδρομίου στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Ανάγκης Αερολιμένα και η εξάσκηση σε θέματα συντονισμού και επικοινωνίας που σχετίζονται με  έκνομες ενέργειες κατά της Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.