Αρχική Δήμοι ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟN ΛΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΛΕΙΨΩΝ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟN ΛΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΛΕΙΨΩΝ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟN ΛΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΛΕΙΨΩΝ

Λίγο πριν το τέλος του χρόνου, ένα έργο πνοής, που αφορά στην κατασκευή και επέκταση αποβάθρας του λιμένα Λειψών  δρομολογείται με στόχο την Τουριστική ανάπτυξη καθώς και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2019, αναρτήθηκε επίσημα η απόφαση ένταξης και  χρηματοδότησης του έργου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό €1.140.000.

Σε δήλωση του αναφορικά με τη σημασία του έργου, ο κ. Φώτης Μάγγος, Δήμαρχος των Λειψών, τόνισε: «Στο επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και την ΠΝΑΙ με την οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου. Με την αισιοδοξία πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, προβλέπεται σε δύο χρόνια η αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας του 1/3 σχεδόν της Χερσαίας Ζώνης. Μετά από 16 χρόνια αναμονής και με τη συστηματική πίεση και τις άμεσες ενέργειες μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, θα δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του  λιμανιού μας με πολλές προεκτάσεις στον τουρισμό αλλά και την καθημερινότητα του νησιού». Στη συνέχεια, ο κ. Μάγγος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Μπαγινέτα, τον κ. Κατή και  την κυρία Κόντσα από την ΕΥΔ, τον κ. Ζουμπά από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΝΑΙ, τον κ Καρακατσάνη από το ΔΗΛΙΤΑΠ  και γενικά όσους συνέβαλλαν δραστικά στην δρομολόγηση της -ιστορικής πλέον- αυτής λύσης. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.