Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 2ο κύκλο του CapsuleT – Είσαι μέσα;

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 2ο κύκλο του CapsuleT – Είσαι μέσα;

Άνοιξε σήμερα η περίοδος αιτήσεων για την ένταξη tech startups στον 2ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Μάρτιος – Μάιος 2020) του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου ελληνικού επιταχυντή αποκλειστικά για startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τον οποίο δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Τι και αν ο πρώτος κύκλος του προγράμματος του CapsuleT ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες με την μοναδική τελετή απονομής βραβείων στις νικήτριες ομάδες του 1ου κύκλου; Η ομάδα του επιταχυντή δεν εφησυχάζει και η συνέχεια θα είναι το ίδιο δυναμική. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2020. Όσες startup ομάδες παρέχουν τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογή στον τουρισμό και ενδιαφέρονται, καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους εντός του προαναφερθέντος διαστήματος.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα του επιταχυντή περιλαμβάνει δράσεις όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring), ενώ επίσης σημαντικό κομμάτι του αποτελούν οι τοπικές εκδηλώσεις, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε χώρους του κλάδου (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης (networking events). Επιπλέον, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες -μέσα από συνέδρια μάθησης/εκπαίδευσης και δικτύωσης, συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις και αντιπροσωπείες στο εξωτερικό- αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο/κλειδί του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους). Οι δράσεις σχεδιάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες των νεοφυών επιχειρήσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, καθώς και με την ανάγκη σύνδεσης και συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων του οικοσυστήματος.

Κριτήρια Αξιολόγησης

Ειδικότερα, τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης που θα εξετάσει η κριτική επιτροπή του επιταχυντή και θα απορρέουν από το σύνολο της αίτησης προκειμένου μια startup να ενταχθεί στον CapsuleT, είναι :

  • Η ιδέα ως προς την καινοτομία της και την προσφερόμενη λύση σε ένα πρόβλημα της τουριστικής αγοράς, τον βαθμό πρωτοτυπίας και μοναδικότητας της λύσης αυτής καθώς και το βαθμό χρήσης τεχνολογίας για την υλοποίηση της.
  • Η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά χαρακτηριστικά τους (εκπαίδευση, σχετική εμπειρία, προϋπηρεσία και δεξιότητες σε σχέση με το αντικείμενο και την αγορά), τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά (δυναμική, γνώση αντικειμένου, μεθοδολογία, κατανομή ρόλων κ.α.) αλλά και την αντίληψη και αφοσίωσή τους για την υλοποίηση και επέκταση της ομάδας/εταιρίας τους στην αγορά.
  • Η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική του προϊόντος ή υπηρεσίας ως προς τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης στην ελληνική και παγκόσμια αγορά και τις προοπτικές κερδοφορίας.

Χρονοδιάγραμμα του 2ου κύκλου του προγράμματος:

  • Περίοδος Αιτήσεων: 16 Δεκεμβρίου 2019 έως 20 Ιανουαρίου 2020

  • Περίοδος Αξιολόγησης: 1 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2020

  • Περίοδος Προγράμματος Επιτάχυνσης: Μάρτιος – Μάιος 2020

  • Ολοκλήρωση και Επιβράβευση

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους έως 35.000 ευρώ -ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη- και γίνονται επίσημο μέλος της κοινότητας του CapsuleT.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα capsuletaccelerator.gr ή το σύνδεσμο: https://www.capsuletaccelerator.gr/applications-for-our-acceleration-program-2nd-cycle/

Η περίοδος αιτήσεων λήγει στις 20 Ιανουαρίου 2020 και οι αιτήσεις θα κατατεθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm2ndCycle

Μείνετε συντονισμένοι για τις νεότερες ανακοινώσεις στα social media αλλά και στην ιστοσελίδα του CapsuleT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.