Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΙΝΣΕΤΕ: Η εξέλιξη των αφίξεων και των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων στα περιφερειακά...

ΙΝΣΕΤΕ: Η εξέλιξη των αφίξεων και των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια το 2019 και η πορεία των οικονομιών των αγορών μας

ΙΝΣΕΤΕ

Oι διεθνείς αφίξεις για το 5μηνο τρέχοντος έτους στα περιφερειακά αεροδρόμια, δείχνουν μια σταθερότητα (+0,9%) που προκύπτει από ένα πολύ ισχυρό 4μηνο (+8,5%), ενώ τον Μάιο παρατηρήθηκε μια μείωση κατά 3,1% σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με τίτλο «Οι προοπτικές του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2019, βάσει της πορείας των οικονομιών των χωρών προέλευσης επισκεπτών και των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων». Επίσης, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για τον Απρίλιο και τον Μάιο, τους δύο πρώτους μήνες της σεζόν, οι πληρότητες των αεροπλάνων ήταν αυξημένες.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό στις 30/06/2019, ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων σε πτήσεις από το εξωτερικό που έχει προγραμματισθεί για τη θερινή σεζόν 2019 στα Περιφερειακά Αεροδρόμια (16,6 εκατ.) καταγράφει μείωση κατά 7% (1,2 εκατ.) σε σχέση με τις θέσεις που είχαν δρομολογηθεί την αντίστοιχη χρονική στιγμή για την σεζόν του 2018 και κατά 4,9% (855 χιλ.) σε σχέση με τον αριθμό των θέσεων που εν τέλει υλοποιήθηκαν το 2018. Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, η τελική μεταβολή των αεροπορικών αφίξεων θα προσδιοριστεί τόσο από τον βαθμό υλοποίησης του προγράμματος, όσο και την πληρότητα των αεροπλάνων. Τέλος, η τουριστική κίνηση στα νησιά θα προσδιοριστεί και από τον εισερχόμενο τουρισμό που μετεπιβιβάζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς κάποιο Περιφερειακό Αεροδρόμιο. Το σύνολο των επιβατών αυτών εκτιμάται σε περίπου 2 εκατ. για το 2018, εκ των οποίων περίπου οι μισοί ήταν κάτοικοι εξωτερικού, ενώ το 1ο εξάμηνο του 2019 εκτιμάται ότι ο αριθμός των μετεπιβιβαζόμενων επιβατών από το εξωτερικό για κάποιο Περιφερειακό Αεροδρόμιο αυξήθηκε περί το 13%.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της φετινής θερινής περιόδου, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι ακόλουθοι παράγοντες:

– Η σχετική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στις ευρωπαϊκές οικονομίες το 2019, που προβλέπεται να αναπτυχθούν με χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με το 2018. Αυτό επιδρά συνήθως αρνητικά στο διαθέσιμο εισόδημα και την διάθεση των καταναλωτών να δαπανήσουν. Μεγαλύτερη ανάπτυξη αναμένεται να έχει η οικονομία των ΗΠΑ, με τις οποίες όμως δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με τα περιφερειακά αεροδρόμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.