Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σέρρες – Η πόλη της φωτιάς

Σέρρες – Η πόλη της φωτιάς

Οι Σέρρες στην καμπάνια προβολής για τον τουρισμό ιστορικής μνήμης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην καμπάνια προβολής για τον τουρισμό ιστορικής μνήμης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εντάσσονται και οι Σέρρες. Μετά τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, που είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν διεθνώς τα μνημεία πολέμου στο πλαίσιο της σχετικής ολοκληρωμένης καμπάνιας για την Κεντρική Μακεδονία, στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι Σέρρες, με στόχο την ανάδειξη των πολεμικών μουσείων τους και των πεδίων μαχών της περιοχής.

Η ολοκληρωμένη καμπάνια προβολής του τουρισμού ιστορικής μνήμης (War Memorial Tourism) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, βραβευμένη φέτος με αργυρή διάκριση (silver award) στη διοργάνωση “Tourism Awards 2019”, διευρύνεται γεωγραφικά και χρονικά. Για την πόλη των Σερρών η καμπάνια έχει τίτλο «Σέρρες-η πόλη της φωτιάς», χαρακτηρισμός που αποδόθηκε από τον Σερραίο συγγραφέα Γιώργο Καφταντζή στο βιβλίο του «Ιστορία της πόλεως Σερρών και της Περιφέρειάς της», μετά την αναγέννηση που ακολουθούσε κάθε καταστροφή της πόλης.

Στη μακραίωνη ιστορία τους οι Σερραίοι συμμετείχαν σε όλες τις μάχες που δόθηκαν στην περιοχή, γεγονός που αποτυπώθηκε στα σημαντικά και ενδιαφέροντα πολεμικά μνημεία των Σερρών. Οι μάχες στην αρχαία Αμφίπολη, οι βυζαντινές οχυρώσεις, ο ρόλος των Σερρών στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, τα κοιμητήρια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά «Ρούπελ»και «Ιστίμπεη», τα Μνημεία των Κερδυλλίων, παρουσιάζονται σε τουριστικούς επαγγελματίες και σε δημοσιογράφους της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο την ένταξή τους σε προγράμματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Το πληροφοριακό υλικό για την καμπάνια «Σέρρες–η πόλη της φωτιάς» είναι διαθέσιμο στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ έχουν ήδη σχεδιαστεί οι πρώτες προτεινόμενες διαδρομές στην περιοχή.

Η ολοκληρωμένη καμπάνια προβολής τουρισμού ιστορικής μνήμης (“War Memorial Tourism”) για την Κεντρική Μακεδονία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Pass Partout–Tourism Marketing.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.