Αρχική Αεροπορικά Νέα Συμφωνία συνεργασίας με την Aeroflot, στα πέμπτα γενέθλια της Ellinair

Συμφωνία συνεργασίας με την Aeroflot, στα πέμπτα γενέθλια της Ellinair

– Αύξηση μεγεθών για το 2018 και αισιοδοξία για το 2019. Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι επιβάτες, σύμφωνα με την στρατηγική της εταιρίας, με αύξηση του συντελεστή πληρότητας

– Νέες δυνατότητες αγοράς εισιτηρίου χωρίς αποσκευή, προτεραιότητας στην παραλαβή, πρόσβασης σε business lounges και χρήσης fast lanes, στον έλεγχο χειραποσκευών

– Νέα δρομολόγια το Καλοκαίρι του 2019, από την Αθήνα προς τη νησιωτική Ελλάδα (Μύκονος, Χανιά και Κέρκυρα).

-90% ακρίβεια χρόνου (Timeperformance)

Ενισχύοντας την ήδη σημαντική θέση της στην ρωσική αγορά, η Ellinair, στην επέτειο των πέντε ετών λειτουργίας της, δημοσιοποιεί την σύναψη συνεργασίας, με την Aeroflot Russian Airlines.

Η ανακοίνωση της σημαντικής αυτής συνεργασίας, έγινε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από κοινού με το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με αφορμή την επέτειο των 5 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν από την Ellinair, o Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μουζενίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θάνος Πασχάλης, ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Σταύρος Δαλιάκας, και στελέχη της εταιρίας, παρουσιάστηκε ο απολογισμός του 2018, οι προοπτικές του 2019, που διαφαίνονται ευοίωνες, αλλά και μια σειρά νέων υπηρεσιών της εταιρίας προς το επιβατικό κοινό, καθώς και οι νέοι προορισμοί, που περιλαμβάνονται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ellinair, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στην συνεργασία με την Aeroflot, προβλέπονται τα εξής:

  • Interline Agreement, όπου οι δύο αεροπορικές εταιρίες, θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους, εισιτήρια για τις πτήσεις τους.
  • SPA Agreement, με βάση την οποία ο leader των ρωσικών αερομεταφορών, θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Ελλάδος, με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο, Αθήνα- Ρόδος, Αθήνα- Χανιά, Αθήνα- Σαντορίνη, Αθήνα- Κέρκυρα και Αθήνα- Μύκονος.

Η Aeroflot, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας και μία από τις παλαιότερες αεροπορικές παγκοσμίως, με κύρια έδρα τον Διεθνή Αερολιμένα της Μόσχας, Σερεμέτιεβο. Η Aeroflot είναι μέλος της SkyTeam και διαθέτει στόλο που αριθμεί περισσότερα από 300 αεροσκάφη.

Καλοκαιρινό πρόγραμμα

Με τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο της, νέα δρομολόγια στη νησιωτική Ελλάδα και έχοντας ήδη ξεπεράσει το φράγμα του 1 εκατ. επιβατών, σύμφωνα με την στρατηγική που είχε ανακοινωθεί πέρυσι, η Ellinair αναμένει για το 2019, αυξήσεις, σε όλα τα βασικά της μεγέθη.

Το 2018 εξελίχθηκε σε μια πολύ καλή χρονιά για την Ellinair, που ξεπέρασε για πρώτη φορά, το όριο του 1 εκατ. επιβατών, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ποσοστό πληρότητας.

Συγκεκριμένα, το 2018, η εταιρία πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις, προσφέροντας 1.334.604 θέσεις, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017 και μεταφέροντας 1.043.984 επιβάτες (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017), με ποσοστό πληρότητας 78,2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ακρίβειας χρόνου των πτήσεων έφτασε το 90%, με το υπόλοιπο 10%, να μην υπερβαίνει σε αναμονή τα 15 λεπτά.

Το 2019 αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρίας, που πραγματοποίησε την παρθενική της πτήση, τον Φεβρουάριο του 2014, με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο.

Την χειμερινή περίοδο η εταιρεία επιχειρεί με δύο A 319 και δύο A 320, ενώ κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, προστίθενται τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο, καθώς οι ανάγκες αερομεταφοράς, αυξάνονται λόγω εποχικότητας.

Φέτος, η εταιρία θα έχει στο στόλο της:

2 AIRBUS 319 144 θέσεων (εντεταγμένα στο νηολόγιό της)
2 AIRBUS 320 180 θέσεων (εντεταγμένα στο νηολόγιό της)
3 BOEING 733 148 θέσεων (Βραχυπρόθεσμο leasing)

Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από 4 βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Μόσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου και αυτό το καλοκαίρι η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο και Χανιά, ενώ ενισχύονται τα δρομολόγια προς Ρόδο, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το καλοκαίρι του 2019, προστίθενται και νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς τη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα:

– Αθήνα- Μύκονος

– Αθήνα- Χανιά και

– Αθήνα- Κέρκυρα.

Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως τη Στουτγάρδη, το Βελιγράδι και τη Ρίγα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.

Τέλος, η εταιρία προσφέρει νέες δυνατότητες αγοράς εισιτηρίου χωρίς αποσκευή, προτεραιότητας στην παραλαβή, πρόσβασης σε business lounges και χρήσης fast lanes, στον έλεγχο χειραποσκευών.

Οι πτήσεις

Πιο αναλυτικά, οι νέες πτήσεις της Ellinair για το 2019, έχουν ως εξής:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ADEP city

ADES city

Athens

Chania

 

Heraklion

 

Kerkira

 

Mykonos

 

Rhodes

 

Thessaloniki

 

Thira

Heraklion

Athens

 

Thessaloniki

Chania

Athens

 

Thessaloniki

Kerkira

Athens

Mykonos

Athens

 

Thessaloniki

Rhodes

Athens

 

Thessaloniki

Thessaloniki

Athens

 

Chania

 

Heraklion

 

Mykonos

 

Rhodes

 

Thira

Thira

Athens

 

Thessaloniki

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ

ADEP city

ADES city

Athens

Krasnodar

 

Moscow

Heraklion

Belgrade

 

Bucharest

 

Cluj Napoca

 

Katowice

 

Kiev

 

Lviv

 

Moscow

 

Tbilisi

Kerkira

Kiev

 

Moscow

Patras

Moscow

 

Thessaloniki

 

Almaty

Astana

Dnipropetrovsk

Katowice

Kazan

Kharkov

Kiev

Krasnodar

Lviv

Mineralnye Vody

Moscow

Nizhny Novgorod

Odessa

Rostov-on-Don

Samara

St Petersburg

Stuttgart

Tallinn

Tbilisi

Volgograd

Voronezh

Warsaw

 

Yekaterinburg

 

Δηλώσεις

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ellinair κ. Θάνος Πασχάλης, τόνισε: «Η επέτειος των πέντε ετών λειτουργίας της Ellinair, συμπίπτει με μια πολύ σημαντική συνεργασία, που καταδεικνύει εμπράκτως, την εξωστρέφεια της εταιρίας μας. Το 2018 επιτύχαμε τους στόχους ανάπτυξης που είχαμε θέσει και αναμένουμε το 2019 να είναι μια επιτυχημένη χρονιά, προς όφελος των εργαζομένων, των επιβατών και της ελληνικής οικονομίας. Η συμφωνία συνεργασίας με την Aeroflot, είναι μόνο η αρχή, ενώ η προσφορά νέων υπηρεσιών και η αναβάθμιση των υφιστάμενων, αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας θέματα για όλους εμάς».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ellinair κ. Ιωάννης Μουζενίδης, υπογράμμισε: «Η Ellinair, η αεροπορική εταιρία του ομίλου Μουζενίδη, συνεχίζει την πορεία της το 2019, ακόμη πιο δυναμικά, προς όφελος του ελληνικού Τουρισμού και της εθνικής οικονομίας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία που ακολουθεί ο Όμιλος από την ίδρυσή του το 1995, την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, με επίκεντρο τον άνθρωπο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.