Αρχική Βραβεία ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ SALONICA FRONT WWI – WAR MEMORIAL TOURISM CAMPAIGN

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ SALONICA FRONT WWI – WAR MEMORIAL TOURISM CAMPAIGN

Τουρισμός Ιστορικής Μνήμης

Ο Τουρισμός Ιστορικής Μνήμης αναδείχθηκε ασημένιος νικητής στα TOURISM AWARDS 2019. Το Silver Award στην κατηγορία “Πολιτιστικός Τουρισμός” απενεμήθη στην ολοκληρωμένη καμπάνια τουριστικής προβολής «ΜΕΤΩΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ».

Οι πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που ανέδειξαν οργανωμένα τα Πεδία Μαχών, τα Πολεμικά Μουσεία και τα Στρατιωτικά Κοιμητήρια του SALONICA FRONT WWI ήταν η Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς. Η καμπάνια διοργανώθηκε από το γραφείο Pass Partout – Tourism Marketing σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε μια εποχή που οι ιστορικές μνήμες μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της τουριστικής προβολής κάθε χώρας, το War Memorial είναι ένα είδος θεματικού τουρισμού που προσελκύει κοινό υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου από όλο τον κόσμο, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Με τη διάκριση αυτή, ο Τουρισμός Ιστορικής Μνήμης καθιερώνεται πλέον ως μία από τις βασικές κατηγορίες θεματικού τουρισμού, στις οποίες αξίζει να επενδύσει κάθε περιοχή της Ελλάδας. Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει το μήνυμα της κριτικής επιτροπής και των νικητών της φετινής διοργάνωσης, ότι η συνέργεια και η καινοτομία μπορούν να αναβαθμίσουν τον Ελληνικό τουρισμό στα επίπεδα που η χώρα μας διεκδικεί.

Η επόμενη καμπάνια στην οποία συμμετέχουν το Κιλκίς, η Θεσσαλονίκη και η Σέρρες, θα αναδείξει τα πολεμικά μνημεία του 20ου αιώνα με καινοτόμες πρακτικές, ενδελεχή έρευνα και στοχευμένες δράσεις, στοιχεία που αναγνωρίστηκαν ως συνδυασμός επιτυχίας στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.