Αρχική Αεροπορικά Νέα Η ETIHAD AIRWAYS ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΠΟ...

Η ETIHAD AIRWAYS ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ABU DHABI

Η ETIHAD AIRWAYS ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ABU DHABI
Etihad Airways Captains with the Guardians of the World Games Flame of Hope
  •    Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Φλόγα της Ελπίδας ταξιδεύει στην περιοχή
  • Η αεροπορική εταιρεία παρουσίασε επίσης τα νέα της διακριτικά, εν όψει των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Abu Dhabi 2019, που θα διεξαχθούν από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου

Η Etihad Airways, επίσημος αερομεταφορέας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Abu Dhabi 2019, μετέφερε την Φλόγα της Ελπίδας από την Αθήνα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η φλόγα μεταφέρθηκε χθες σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κιβώτιο με αεροσκάφος Boeing 787-9, το οποίο ήταν διακοσμημένο  με τα νέα διακριτικά για τα Special Olympics. Κυβερνήτες του αεροσκάφους ήταν οι Fouad Almarzouqi από τα ΗΑΕ και ο Έλληνας Σπυρίδων Νάκος.  

Για τον εορτασμό της περίστασης διοργανώθηκε μια συμβολική τελετή άφιξης στο VIP Terminal του Διεθνούς Αεροδρομίου του Abu Dhabi, στην οποία συμμετείχαν η αυτού εξοχότης σεΐχης  Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, Υπουργός Ανεκτικότητας των ΗΑΕ, η αυτής εξοχότης Hessa bint Essa Buhumaid, Υπουργός Κοινοτήτων των ΗΑΕ, VIP αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των Special Olympics, του Etihad Aviation Group και άλλων οργανώσεων που συνδέονται με τους Αγώνες.

Η δάδα θα ταξιδέψει σε κάθε ένα από τα επτά εμιράτα των ΗΑΕ από τις 4 έως τις 13 Μαρτίου, ολοκληρώνοντας το ταξίδι της στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων.

Ο Tony Douglas, Διευθύνων Σύμβουλος του Etihad Aviation Group, δήλωσε σχετικά: «Η μεταφορά της Φλόγας της Ελπίδας από την Αθήνα στο Abu Dhabi, κατά τη διάρκεια του Έτους Ανεκτικότητας των ΗΑΕ, αποτελεί τεράστια τιμή για όλους μας στην Etihad».

«Ως ο επίσημος αερομεταφορέας των Αγώνων, η μεγαλύτερη ανταμοιβή για την Etihad και για όλους εμάς που θεωρούμε τα ΗΑΕ σπίτι μας, είναι αναμφισβήτητα η ευκαιρία που μας δίνεται να υποστηρίξουμε έμπρακτα και να γιορτάσουμε τα Άτομα με Αποφασιστικότητα που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, αλλά και να αναδείξουμε το Abu Dhabi ως έναν προοδευτικό και πολυπολιτισμικό κόμβο ανεκτικότητας, πίστης και ενσωμάτωσης. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Της άφιξης της Φλόγας της Ελπίδας προηγήθηκε η τελετή αφής που πραγματοποιήθηκε στο Ζαππειο Μέγαρο στην Αθήνα, με επικεφαλής τις ομάδες Special Olympics Hellas καιTorch Run International. H Chaica Al Qassimi, πρεσβευτής των ΗΑΕ στα Special Olympics, έτρεξε με τη δάδα από την Αρχαία Ολυμπία και καλωσορίστηκε από τον Εξοχότατο,Mohammed Meer Abdullah Al Raeesi, Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα σε μια ειδική τελετή που διοργανώθηκε στην Πρεσβεία των ΗΑΕ στην Αθήνα, με καλεσμένους εκπροσώπους της Etihad και άλλους υψηλούς προσκεκλημένους.

Επιπλέον, την Τετάρτη διοργανώθηκε ακόμη μια ειδική εκδήλωση στο Υπόστεγο Αεροσκαφών της Etihad στο Abu Dhabi, για την παρουσίαση των νέων διακριτικών της εταιρείας για τους Special Olympics, παρουσία των τεσσάρων αθλητών που απεικονίζονται, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν τη φωτογραφία τους να κοσμεί ένα αεροσκάφος Boeing 787-9Dreamliner. Οι τέσσερεις αθλητές από τα ΗΑΕ είναι ο κολυμβητής Omar Al Shami, ο δρομέας Hamda Alhosani και οι bowlers Saleh Almarri και Mariam Al Hosani.

Οι φετινοί Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Abu Dhabi 2019, που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αναμένεται να προσελκύσουν περισσότερους από 500.000 θεατές, καθιστώντας τη διοργάνωση τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση που έχει διεξαχθεί ποτέ στα ΗΑΕ. Με 7.500 αθλητές από περισσότερες από 190 χώρες, οι αγώνες θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο αθλητικό και ανθρωπιστικό γεγονός στον πλανήτη για το έτος.

Ο 15χρονος νεαρός κολυμβητής Omar Al Shami δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος στη θέα της φωτογραφίας του στο αεροσκάφος. Ο Al Shami, μέλος της ομάδας Special Olympics των ΗΑΕ από το 2015, έχει κερδίσει τρία χρυσά, πέντε ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια από τη συμμετοχή του στους Special Olympics και διάφορους άλλους αγώνες. Με τη συμμετοχή του σε αυτούς τους αγώνες ευελπιστεί να εμπλουτίσει την εντυπωσιακή συλλογή του, ενώ δήλωσε σχετικά:

«Ως αθλητής-Άτομο με Αποφασιστικότητα, είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με την Etihad Airways για την εκστρατεία της προώθησης των Special Olympics. Ο θετικός αντίκτυπος που έχουν ενέργειες όπως η συγκεκριμένη για τα Άτομα με Αποφασιστικότητα είναι ανεκτίμητη και ελπίζω ότι το παράδειγμα θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο».

Η Etihad Airways θα μεταφέρει αθλητές, εξοπλισμό, προπονητές, αξιωματούχους και Μέσα ενημέρωσης στο Abu Dhabi για την εκδήλωση. Οι αθλητές θα συνοδεύονται από 2.500 προπονητές και εκπροσώπους.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Abu Dhabi 2019 θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:https://www.meetthedetermined.com/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.