Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ανακληθεί η ΚΥΑ για το ΦΠΑ στα επαγγελματικά τουριστικά...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ανακληθεί η ΚΥΑ για το ΦΠΑ στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη πριν να είναι αργά για το θαλάσσιο τουρισμό μας»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Καταστροφική για το θαλάσσιο τουρισμό, χαρακτηρίζει την ΚΥΑ για το ΦΠΑ στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, ζητώντας την ανάκλησή της και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ:

α) Αυξάνει υπέρμετρα τη φορολογική επιβάρυνση από το ΦΠΑ στις υπηρεσίες που παρέχονται στα σκάφη, ενώ, μέχρι σήμερα, υπήρχε απαλλαγή.

β) Αγνοεί τον πολυνησιωτικό χαρακτήρα και τη μεγάλη ακτογραμμή της χώρας μας και δίνει ένα αυθαίρετο ορισμό της ανοιχτής θάλασσας.

γ) Παραβλέπει τις μικρές αποστάσεις μεταξύ νησιών και βραχονησίδων αλλά και των γειτονικών νησιών μεταξύ τους.

δ) Λειτουργεί υπονομευτικά για το θαλάσσιο τουρισμό μας, αφού, με βάση τις διατάξεις της ΚΥΑ, για να διατηρήσει ένα σκάφος τις απαλλαγές από το ΦΠΑ, θα πρέπει, τη μισή διάρκεια των πλόων ναύλωσης, να πλέει εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων. Ουσιαστικά, η ΚΥΑ διώχνει τα σκάφη από την Ελλάδα.

ε) Δημιουργεί πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στα επαγγελματικά πλοία αναψυχής υπό ελληνική σημαία, αφού οι ναύλοι τους επιβαρύνονται.

στ) Επιβλήθηκε μονομερώς και χωρίς να υπάρξει διαβούλευση.

Μάλιστα, χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Κροατία, δεν έχουν θεσπίσει ανάλογου περιεχομένου ρυθμίσεις, ενώ η Γαλλία έχει θεσπίσει απαλλαγές από το ΦΠΑ σε όλα τα σκάφη που εισέρχονται στα χωρικά της ύδατα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.