Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αποχωρεί η Blackrock από την επένδυση για το Academy Gardens στον Κολωνό

Αποχωρεί η Blackrock από την επένδυση για το Academy Gardens στον Κολωνό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η μητρική εταιρεία Black Rock, απογοητευμένη από τις πολυετείς καθυστερήσεις για την αδειοδότηση του ακινήτου που βρίσκεται επί της Λ.Κηφισού, το πούλησε στην Αμερικανική εταιρεία Hines, έναντι ποσού 7 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Εχοντας περάσει κυριολεκτικά δια πυρός και σιδήρου για τις άδειες, τις οποίες, εντός του 2018 μετά από δυσκολίες ετών, κατάφερε να εξασφαλίσει, για την κατασκευή του Academy Gardens, που θα ξεπερνούσε τα 180εκατ.ευρώ, οι επενδυτές έκριναν, ότι είναι πιο συμφέρουσες οι επενδύσεις σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές όπου επίσης δραστηριοποιούνται, υποστηρίζοντας ότι τo υψηλό κόστος χρηματοδότησης που συνεπάγεται ο επενδυτικός προορισμός «Ελλάδα» φρενάρει τη μεγάλη εμπορική επένδυση της Artume.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Hines, η οποία πέρυσι αγόρασε, μαζί με την Ηenderson Park, μέσω πλειστηριασμού, το ξενοδοχείο Grand Hyatt επί της λεωφόρου Συγγρού (πρώην Athens Ledra ιδιοκτησίας στο παρελθόν της οικογένειας Παρασκευαϊδη) φαίνεται ότι είναι αυτή που θα αγοράσει το πολυσυζητημένο ακίνητο της λεωφόρου Κηφισού.

Από πλευράς της Hines, το εγχείρημα για την αξιοποίηση του ακινήτου της λεωφόρου Κηφισού με τη δημιουργία big boxes (κατά τα πρότυπα του εμπορικού πάρκου του αεροδρόμιου του Ελ. Βενιζέλος) φαίνεται ότι μπορεί να υλοποιηθεί πιο εύκολα, τόσο από πλευράς των εγκρίσεων όσο και της χρηματοδότησης.

Eπιπλέον, παρά τις δυσκολίες που επανεμφανίζονται κατά καιρούς, φαίνεται ότι βρίσκεται πιο κοντά και η έναρξη της μεγάλης επένδυσης στην έκταση του αεροδρομίου του Ελληνικού από το επενδυτικό σχήμα υπό τη Lamda Development, που περιλαμβάνει στο πρώτο της στάδιο και το μεγάλο εμπορικό κέντρο. Το γεγονός αυτό στρέφει το ενδιαφέρον όλης της αγοράς προς τα νοτιότερα της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.