Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε ξενοδοχείο 5 αστέρων μετατρέπεται το πρώην κτίριο του Μετοχικού ταμείου

Σε ξενοδοχείο 5 αστέρων μετατρέπεται το πρώην κτίριο του Μετοχικού ταμείου

Σε ξενοδοχείο 5 αστέρων μετατρέπει το κτίριο,επί της οδού Κολοκοτρώνη, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, η «ΙΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ» συμφερόντων του Ομίλου Κόκκαλη, μετά από το «πράσινο φως» που έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη εσωτερικών διαρρυθμίσεων και αλλαγής χρήσης καταστημάτων σε ξενοδοχείο 5 αστέρων του χαρακτηρισμένου ως μνημείου, κτηρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 στην Αθήνα.

Το τριώροφο διατηρητέο κτίριο, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κι επιφάνειας 4.160 τ.μ., έχει εκμισθώσει η Intrakat στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, από τα τέλη του 2017 με στόχο, μετά τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες, τη μετατροπή του σε boutique hotel και τη λειτουργία του μέσα στο 2019.

Στην καρδιά της Αθήνας, το πολυτελές αυτό ξενοδοχείο θα διαθέτει 45 δωμάτια, bar restaurant με εξωτερική αυλή, γυμναστήριο και spa ώστε να αποτελέσει έναν ξεχωριστό πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Αθήνας σύμφωνα με εκπροσώπους του ομίλου.

«Η επιλογή της Intrakat να εκμισθώσει ένα εμβληματικό, διατηρητέο κτήριο στην καρδιά της Αθήνας και να το μετατρέψει σε boutique hotel, εντάσσεται στη στρατηγική του για εστίαση στους «χρυσούς» τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας (βλ. Μύκονο).

Η Αθήνα παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που δίνουν έμφαση στην υψηλή αισθητική και την premium εμπειρία φιλοξενίας» σημειώνει ο όμιλος.

Tο νέο boutique δίπλα από την παλιά Βουλή υπολογίζεται ότι θα απορροφήσει κεφάλαια άνω των 7 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του σε 5άστερη μονάδα. Το τριώροφο διατηρητέο ακίνητο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού έχει εκμισθωθεί στην Intrakat για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος ύψους 40 χιλ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.