Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η κουλτούρα των «μικρομηκάδων» στο 41ο Φεστιβάλ της Δράμας

Η κουλτούρα των «μικρομηκάδων» στο 41ο Φεστιβάλ της Δράμας

Στην τελετή εγκαινίων του 41ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη κουλτούρα των λεγόμενων «μικρομηκάδων» και στον αναβαθμισμένο ρόλο που πρόκειται να αναλάβει το Φεστιβάλ με προϋπολογισμό που τα επόμενα χρόνια θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Παρουσίασε, επίσης, τα σχέδια του ΥΨΗΠΤΕ για την περαιτέρω ενίσχυση των δημιουργών μικρού μήκους ταινιών. Πιο συγκεκριμένα και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το ερχόμενο έτος θα χρηματοδοτηθούν πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους, από νέες και νέους δημιουργούς 18-35 ετών.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στο να αναδείξει τα νέα ταλέντα, να δώσει την ευκαιρία σε νέες και νέους να ορθώσουν δημόσιο λόγο μέσα από το έργο τους, να αναδείξουν θέματα που τους απασχολούν, να γίνουν μέτοχοι της εθνικής μας κινηματογραφίας», δήλωσε ο Υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος.

Στην τελετή έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα νέα σχέδια περί ανακατασκευής της μεγάλης Καπναποθήκης η οποία πρόκειται να στεγάσει όχι μόνο το Φεστιβάλ αλλά και τη μελλοντική Σχολή Κινηματογραφικών και Οπτικοακουστικών Μέσων του ΕΑΠ. Η δημιουργία της σχολής είναι μια κοινή πρωτοβουλία του ΥΨΗΠΤΕ, του Δήμου Δράμας και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Το 41ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας πραγματοποιείται από τις 17 ως τις 22 Σεπτεμβρίου 2018. Στη φετινή, ενισχυμένη διοργάνωση, θα προβληθούν συνολικά 195 ταινίες από 52 χώρες, συνεχίζοντας μια παράδοση αφιερωμένη σε όλους εκείνους τους δημιουργούς που μένουν πιστοί στη μικρή φόρμα και που κάθε χρόνο δίνουν το «παρών» στη πόλη της Δράμας, μια πόλη ορόσημο για τους Έλληνες κινηματογραφιστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.