Αρχική Αθλητικά 7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ «ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΔΡΟΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ-Π.Ε....

7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ «ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΔΡΟΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ-Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Για 7η συνεχή χρονιά τα Ανώγεια γίνονται πόλος έλξης των σκακιστών από όλο τον κόσμο με το διεθνές τουρνουά «Ιδαίον Άνδρον» που φέτος μετακόμισε τον Αύγουστο αντί για τον Ιούλιο, από τις 17 έως τις 24 Αυγούστου. Διοργανώνεται  από τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων και το νεοσύστατο Αθλητικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Ιδαίοι που δημιουργήθηκε λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του σκακιού στο χωριό. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ανωγείων, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης. Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό δελτίο από τους διοργανωτές, «φέτος το τουρνουά αναβαθμίζεται, αφού πραγματοποιείται σε 3 τουρνουά δυναμικότητας, με το Α’ γκρουπ να συγκεντρώνει τα βλέμματα της διεθνούς σκακιστικής κοινότητας που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί ζωντανά μέσω του chess24.com του αγώνες μεγάλων παικτών όπως των Ελλήνων γκρανμαιτρ Χαλκιά, Καπνίση και Γρίβα, του Ιταλού γκρανμαιτρ Νταβίντ Αλμπέρτο που είναι φανατικός επισκέπτης του θεσμού και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Διεκδικητές της πρωτιάς είναι σίγουρα και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Πολωνοί διεθνής μαιτρ Νασούτα και Νγκουγέν, καθώς και ο ισχυρός Έλληνας διεθνής μαιτρ Σωτήρης Μαλικέντζος. Μαχητικός και ιδιαίτερα αγαπητός στη τοπική κοινωνία είναι και ο Μαυροβούνιος διεθνής μαιτρ Λέκιτς, που είναι γνωστός πια σε όλους με το μικρό του όνομα, Ντούσαν, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που με μεγάλη προθυμία δε χάνει ευκαιρία να μεταδόσει μερικά από τα μυστικά του στους πιτσιρικάδες Ανωγειανούς που τόσο έχουν αγαπήσει και αλλάξει τη ζωή τους μέσα από την ενασχόλησή τους με αυτό το μαγικό ταμπλώ με τα 64 τετράγωνα.

Και φέτος φυσικά θα υπάρξουν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων (αγώνες επίδειξης γρήγορου σκακιού, τυφλού σκακιού, σκακιού σιμουλτανέ, σκακιστικών παρουσιάσεων κλπ. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα έχουν για άλλη μια χρονιά την μεγάλη χαρά να γευτούν Ανωγειανούς γάμους, από τους οποίους εντυπωσιάστηκαν τις προηγούμενες χρονιές μεταφέροντας τις εντυπώσεις τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την άλλη οι διοργανωτές θα πρέπει να επιδείξουν μεγάλη εφευρετικότητα προκειμένου να εξασφαλίσουν συνθήκες ησυχίας για την απόλυτη συγκέντρωση των συμμετεχόντων την ίδια ώρα που το χωριό θα ξεχυλίζει από μουσικές και γλέντι!

Στην Ελλάδα διοργανώνονται κάθε χρόνο περισσότερα από 15 διεθνή σκακιστικά τουρνουά και καθένα από αυτά έχουν το δικό τους χρώμα και ενδιαφέρον. Αποτελεί όμως κοινή ομολογία πως το τουρνουά της Ικαρίας και των Ανωγείων δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αθλητικής γιορτής υψηλού επιπέδου που αποζημιώνει κάθε φόρα και περισσότερο τόσο το συμμετέχοντα όσο και τον επισκέπτη».

Δηλώσεις συμμετοχής: 6937 880733, anogiachess@gmail.com, http://www.anogiachess.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.