Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη το Συμπόσιο «Second Nature. Marine Plastic Waste – Blue & Circular...

Στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη το Συμπόσιο «Second Nature. Marine Plastic Waste – Blue & Circular Economy – New Technologies»

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο The New Raw, στο πλαίσιο του προγράμματος Second Nature24 και 26 Μαΐου

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα Έρευνας και Σχεδιασμού, το οποίο συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Την Πέμπτη 24 Μαΐου διοργανώνεται το Συμπόσιο «Second Nature. Marine Plastic Waste – Blue & Circular Economy – New Technologies» με ομιλητές σημαντικούς Ευρωπαίους επιστήμονες και ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος, κυκλικής οικονομίας, σχεδιασμού και τεχνολογίας. Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και η γλώσσα του είναι η αγγλική.

Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η εγγραφή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ: https://secondnature2.eventbrite.com

Από τις 25 Μαΐου, διοργανώνεται η έκθεση «Second Nature – A New Life», όπου θα παρουσιαστεί μία συλλογή αντικειμένων – όλα προϊόντα τρισδιάστατης εκτύπωσης – τα οποία έχουν δημιουργηθεί από ανακυκλωμένα θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα. Με αυτόν τον τρόπο αυτά αποκτούν μια «δεύτερη ζωή», ενώ παράλληλα προτείνεται μια βιώσιμη λύση για το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου 2018.

Το Σάββατο 26 Μαΐου, ώρες 10.00-14.00, ο κήπος της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη θα είναι ανοιχτός σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν για το πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών από τα «δίχτυα-φαντάσματα» και τα πλαστικά απορρίμματα, τη δυνατότητα αξιοποίησής τους ως υλικού για τρισδιάστατη εκτύπωση.

Πληροφορίες Έκθεσης «Second Nature – A New Life»

Διάρκεια: 25 Μαΐου – 10 Ιουνίου 

Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36, Πειραιάς 

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή  10.00-20.00 

Σάββατο 10.00-14.00

* Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα 28 Μαΐου 

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.