Αρχική Οικονομία O ΣΕΤΕ ξεκινά καμπάνια με κεντρικό μήνυμα: «Τουρισμός, αξία για όλους»

O ΣΕΤΕ ξεκινά καμπάνια με κεντρικό μήνυμα: «Τουρισμός, αξία για όλους»

Για πρώτη φορά η αξία του τουρισμού μετατρέπεται σε εικόνες και μιλάει απευθείας στο κοινό μέσω του ψηφιακού περιβάλλοντος

www.axiagiaolous.gr

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ανακοινώνει την έναρξη της ψηφιακής καμπάνιας «Τουρισμός, αξία για όλους». Η καμπάνια, η οποία «τρέχει» στο site www.axiagiaolous.gr και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχει ως στόχο την ανάδειξη της ουσιαστικής και μετρήσιμης συμβολής του τουρισμού στο σύνολο της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ένα ιδιαίτερο concept θέτει το ερώτημα «Τουριστικό επάγγελμα; #kiomos» και 12 υπαρκτά πρόσωπα επαγγελματιών απαντούν και προβάλλουν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του τουρισμού, παρουσιάζοντας τη σύνδεση του τουριστικού τομέα με άλλους κλάδους της οικονομίας.

Τα πρόσωπα της καμπάνιας (προγραμματίστρια, πολιτικός μηχανικός, ταμίας θεάτρου, έμπορος λευκών ειδών, οδηγός φορτηγού, ανθοπαραγωγός, παραγωγός γαλακτοκομικών, σχεδιάστρια καπέλων, οινολόγος, σεφ σε συνοικιακό εστιατόριο, κρεοπώλης, ψαράς) δίνουν το στίγμα της θετικής επίδρασης που δημιουργεί ο τουρισμός για τους επιμέρους κλάδους και μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές μιας επικοινωνίας που μιλάει στις καρδιές όλων μας. Για την καμπάνια επιλέχθηκαν πραγματικοί επαγγελματίες, καθημερινοί άνθρωποι που φωτογραφήθηκαν στον χώρο εργασίας τους.

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, ο ΣΕΤΕ αναδεικνύει την παραδοχή πώς ο τουρισμός είναι ένας τομέας με διάχυση ωφελειών στην οικονομία και μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ, την απασχόληση και την κάλυψη του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί το ανάχωμα στην ύφεση. Ο τουριστικός τομέας, άλλωστε, περιλαμβάνεται μέσα στους τομείς αιχμής που παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον και λόγω της σημασίας του μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, δήλωσε σχετικά:

«Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας. Η αξία που παράγει διαχέεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη, δυναμώνει τις επιχειρήσεις, δίνει ώθηση στις τοπικές κοινωνίες. Ο ΣΕΤΕ επιδιώκει μέσα από την καμπάνια να αποτυπώσει με τον πιο άμεσο τρόπο αυτή ακριβώς την πολύτιμη διάσταση. Η αξία που παράγει ο τουρισμός μας αφορά όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.