Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρώτος διαγωνισμός καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας από το Aroma Innovation...

Πρώτος διαγωνισμός καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας από το Aroma Innovation Hub

«Καινοτομία στην Παραγωγή και την αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών»

Το Aroma Innovation Hub διοργανώνει τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 13 Απριλίου – 30 Απριλίου 2018. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν νεοφυείς επιχειρήσεις και άτομα ή ομάδες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε όλη τη γραμμή παραγωγής των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (καλλιέργεια, τυποποίηση, παραγωγή προϊόντων υγείας και διατροφής).

Τα βραβεία του διαγωνισμού για τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες (άτομα ή ομάδες οι οποίοι δεν έχουν συστήσει επιχείρηση) είναι:

  • 1ο βραβείο: Παροχή επιστημονικής καθοδήγησης και εργαστηριακών αναλύσεων από το AROMA HUB, παροχή υπηρεσιών μεταφοράς τεχνογνωσίας από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (όροι ίδρυσης spin-offs, συμβάσεις συνεργασίας ερευνητικών ομάδων και επιχειρήσεων, κρίσιμα θέματα κ.λπ.), φιλοξενία στην θερμοκοιτίδα του Orange Grove Patras (από το Μάιο), μία (1) άδεια χρήσης ειδικού λογισμικού (6 μήνες) από την εταιρεία InSyBio (Intelligent Systems Biology) και μία άδεια (για 12 μήνες) χρήσης της πλατφόρμας αναζήτησης επενδυτών της εταιρείας In4Capital.
  • 2ο βραβείο: Μία άδεια χρήσης ειδικού λογισμικού (3 μήνες) από την εταιρεία InSyBio, παροχή υπηρεσιών μεταφοράς τεχνογνωσίας από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (όροι ίδρυσης spin-offs, συμβάσεις συνεργασίας ερευνητικών ομάδων και επιχειρήσεων, κρίσιμα θέματα κ.λπ.).
  • 3ο βραβείο: Παροχή υπηρεσιών μεταφοράς τεχνογνωσίας από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (όροι ίδρυσης spin-offs, συμβάσεις συνεργασίας ερευνητικών ομάδων και επιχειρήσεων, κρίσιμα θέματα κ.λπ.).

Τα βραβεία του διαγωνισμού για τις νεοφυείς επιχειρήσεις (ενεργές όχι περισσότερο από 5 χρόνια) είναι:

  • 1ο βραβείο: Πρόσβαση στο Γαλλο-Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας MAZINNOV, παροχή επιστημονικής καθοδήγησης και εργαστηριακών αναλύσεων από το AROMA HUB, σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας από την εταιρεία ΤΟPIA architects, συμβουλευτική από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης για τη συμμετοχή στο Horizon  2020 RND του προγράμματος, σχεδιασμός ιστοσελίδας και εκπαίδευση στη αποτελεσματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την TROPOS BRANDING, ένα κουπόνι για χρήση του εργαλείου συγκριτικής αξιολόγησης της καινοτομίας (Improve Innovation Benchmarking Assessment) από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, παροχή υπηρεσιών για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Inno4agrifood από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και μία άδεια (για 12 μήνες) χρήσης της πλατφόρμας αναζήτησης επενδυτών της εταιρείας In4Capital.
  • 2ο και 3ο βραβείο: Δύο κουπόνια για χρήση του εργαλείου συγκριτικής αξιολόγησης της καινοτομίας (Improve Innovation Benchmarking Assessment) από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, παροχή υπηρεσιών για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Inno4agrifood από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Το διαγωνισμό στηρίζει το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), η Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), το Mindspace, το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, η Aephoria.net, το Youth Entrepreneurship Club και η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας.

Οι χορηγοί του διαγωνισμού είναι το Γαλλο-Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας MAZINNOV, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, η εταιρεία InSyBio (Intelligent Systems Biology), το Orange Grove Πάτρας, η εταιρεία TROPOS BRANDING, η ΤΟPIA architects και η εταιρεία in4capital.

Οι χορηγοί επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι: το Epixeiro.gr, το Skywalker, AgroPress και η εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Πρέπει μόνο να συμπληρώσετε την αίτηση στον ιστότοπο του Aroma Hub στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.aromahub.gr/?page_id=495. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο info@aromahub.gr ή καλέστε στο +302610911537.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από τριμελείς ανεξάρτητες κριτικές επιτροπές και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε μία εκδήλωση ανοικτή στο κοινό με βραβεύσεις και παρουσιάσεις των νικητών στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών στις 18 Μαΐου 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.