Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρωταγωνιστής ο Ελληνικός Τουρισμός στη ΔΕΘ – Συνεχείς επαφές  της Υπουργού Τουρισμού...

Πρωταγωνιστής ο Ελληνικός Τουρισμός στη ΔΕΘ – Συνεχείς επαφές  της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά

Δυναμική παρουσία και προβολή έχει ο ελληνικός τουρισμός στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο 150 τ.μ., φιλοξενώντας και τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Η φετινή παρουσία με περίπτερο στη ΔΕΘ κρίθηκε επιβεβλημένη από την Υπουργό Τουρισμού κα  Έλενα  Κουντουρά, δεδομένης της υψηλής απήχησης και των διεθνών συμμετοχών στην Έκθεση, καθώς και της  ισχυρής αντιπροσωπείας με την οποία συμμετέχει φέτος στη ΔΕΘ  η Κίνα, ως τιμώμενη χώρα, που αποτελεί μία από τις δυναμικότερες αγορές- στόχους για την προσέλκυση επισκεπτών.  

Η συμμετοχή των 13 Περιφερειών εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, για την ενιαία και δυναμική προώθηση και προβολή της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας. 

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε το περίπτερο του ΕΟΤ όπου είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους Περιφερειών, επαγγελματικών φορέων και ενώσεων, τουριστικών φορέων, και με μέλη της κινεζικής επιχειρηματικής αποστολής.

Επίσης, μίλησε στο διεθνές φόρουμ για την ελληνοκινεζική συνεργασία, που διοργάνωσε στις 10 Σεπτεμβρίου, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με θέμα το Νέο δρόμο του Μεταξιού, «New Silk Road». 

Πρόβαλε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημερών στους επικεφαλής και εκπροσώπους  είκοσι εθνικών πρακτορείων, μεταξύ αυτών της Κίνας, της Ρωσίας, και των Βαλκανικών χωρών, που αντιπροσωπεύουν ένα κοινό συνολικά 2,5 δισεκατομμυρίων.

Στην Ομιλία της, ανέπτυξε τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα ως προορισμός για τουρισμό όλο το χρόνο αλλά και για επωφελείς επενδύσεις στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης από τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Μιχάλη Ψύλο, και τόνισε το ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση και την προώθηση συνεργασιών που συμβάλουν στην ανάπτυξη. 

 Την Υπουργό συνοδεύουν στη ΔΕΘ, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του  ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.