Αρχική Γευσιγνωσία Η Κέα στο 11ο Φεστιβάλ «Νικόλαος Τσελεμεντές»

Η Κέα στο 11ο Φεστιβάλ «Νικόλαος Τσελεμεντές»

Ο Δήμος Κέας συμμετείχε στο 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», που πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο στις 7,8 και 9 Σεπτεμβρίου 2017, με εκπροσώπους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κέας (Κ.Ε.Δ.Κ.) και σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών «Μελίτη». Η πρόεδρος του συλλόγου κα. Μ. Τούντα μαζί με την κα Δ. Λαγκώνη- Βρεττού, μέλος της Κ.Ε.Δ.Κ., παρουσίασαν στο περίπτερο, τοπικά προϊόντα όπως, λουκάνικα, τσίγαρα, λόζα, τυριά, μέλι και παράγωγα μελιού, μπισκότα από βελανίδι, κρασί, γλυκά του κουταλιού, τραχανά, καθώς και τοπικά εδέσματα.

Το περίπτερο τίμησαν με τη παρουσία τους πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, οι Δήμαρχοι από τη Σίφνο, Κίμωλο, Σίκινο, ο αντιδήμαρχος της Κύθνου, οι βουλευτές κ. Γ. Βρούτσης και ο κ. Αν. Συρίγος, καθώς και η εντεταλμένη σύμβουλος Περιφέρειας για θέματα πολιτισμού κα Χ. Πάπιτση. Παράλληλα, η χορευτική ομάδα της Κέας μαζί με τους μουσικούς κ. Ν. Σέρβο και κ. Γ. Τσούρτη ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στα μουσικά και χορευτικά μονοπάτια του τόπους μας.

Στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ «Νικόλαος Τσελεμεντές», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κέας κ. Στέφανος Αθ. Βρεττός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Λεονταρίτη για να συζητήσουν θέματα που αφορούν το νησί της Κέας, καθώς και με τον Δήμαρχο Σίφνου κ Αν. Μπαμπούνη, τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Σούλη, τον πρόεδρο Επαγγελματιών της Σίφνου κ Θ. Πολενάκη, με στόχο να συνεχιστεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ των νησιών και των δημοτικών αρχών τους.

Ο Δήμος Κέας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κέας, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους εθελοντές (κα. Μ. Κορασίδη, κα. Χ. Λαγκώνη, κα. Κ. Πορίχη), τους χορευτές (κ. Ν. Δεμέναγα, κα Σ. Δεμέναγα, κ. Φ. Σέρβο, κα. Γ. Γκουτζαμάνη, κ. Στ. Βρεττό, κα. Ελ. Δεμέναγα, κα. Κ. Δεμέναγα, κα. Χ. Σέρβου, κα. Κ. Σέρβου, κα. Χρ. Αθανασιάδη- Βρεττού), καθώς και το σύλλογο γυναικών «Μελίτη», τον εξωραϊστικό σύλλογο «Οτζιά», το κτήμα Λαγκώνη, τη κα Μ. Μάγιερ, την κα. Μ. Τούντα, την κα Ι. Κορασίδη και την κα. Δ. Λαγκώνη- Βρεττού για την ευγενική τους χορηγία σε προϊόντα. Επίσης, θα ήθελαν εκ νέου να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στην πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου κα. Μ. Ναδάλη για την άψογη συνεργασία και την θερμή φιλοξενία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.