Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σύμπραξη Mentor & Hellenic American University για τον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τουρισμό

Σύμπραξη Mentor & Hellenic American University για τον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τουρισμό

Τις δυνάμεις τους ενώνουν το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και το Hellenic American College με την Mentor / Historic Routes in Greece και δημιουργούν από κοινού, εκπαιδευτικά προγράμματα study abroad με θεματικές στον τομέα του πολιτισμού.

Στην Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Hellenic American University, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Hellenic American University, στις οποίες συγκαταλέγεται η σχέση τόσο με την καθιερωμένη όσο και με την εκκολαπτόμενη και νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, πλαίσιο στο οποίο πραγματοποιείται και η σύμπραξη με την Mentor και το πρόγραμμα egg. «Ο ελληνικός τουρισμός πάσχει», είπε ο κύριος Κόσκος, που πρόσθεσε: «Εκμεταλλευόμαστε μόνο τον ήλιο και την θάλασσα που προσελκύουν τον τουρισμό στα νησιά για 2 μήνες τον χρόνο, αλλά έχουν γίνει ελάχιστες προσπάθειες σε τομείς οι οποίοι διευρύνουν την αντίληψη αυτή περί Ελλάδας. Η Mentor αντιμετωπίζει την έλλειψη κοιτάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και βλέποντας πώς αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί εμπλουτίζοντας το brand “Ελλάς” και συνεισφέροντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Η Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια του Προγράμματος egg – enter•grow•go εξέφρασε την χαρά της να μιλάει σήμερα για τις επιτυχίες μια νεοφυούς επιχείρησης και συμπλήρωσε: «Το egg δεν είναι ένας άγγελος που δίνει βοήθεια σε επιχειρήσεις, αλλά σε ανθρώπους άξιους, που κερδίζουν τις ευκαιρίες καθημερινά. Προασπίζουμε την αξιοσύνη και την αριστεία, γιατί πιστεύουμε ότι η αριστεία δεν είναι να αναδειχθείς πρώτος από όλους στο τέλος, αλλά να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος».

Ο Λεωνίδας Τζώνης, Καθηγητής & CFO του Hellenic American University, παρουσίασε το σύνολο των προγραμμάτων study abroad του Hellenic American University, τους διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας τους και την μεταφορά ακαδημαϊκών μονάδων σε άλλα Πανεπιστήμια.

Ο Πάνος Γκιόκας, Ιδρυτής & CEO της Mentor εστίασε στα 10 προγράμματα που προσφέρουν το Hellenic American University και η Mentor: Ιστορία των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Οι 5 Ιερές Πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας, Η τέχνη της κεραμικής στην Αρχαία Ελλάδα, Μέγας Αλέξανδρος και Ελληνιστική Περίοδος, Μινωικός Πολιτισμός, Κυκλαδικός Πολιτισμός, Ομηρικές Διαδρομές, Οδοιπορικό στη Φιλοσοφική Αναζήτηση, Αρχαία Ελληνική Ποίηση: Η Επίδραση του Ομήρου και της Σαπφούς στον Δυτικό Πολιτισμό, Οι Απαρχές του Θεάτρου: Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. «Σκοπός, όραμα και αποστολή της εταιρείας είναι η αξιοποίηση του υλικού και άυλου πολιτιστικού αποθέματος και κληρονομιάς της χώρας. Τα προγράμματα που προσφέρονται σε συνεργασία με το Hellenic American University και με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και επιστημόνων, επιτυγχάνουν το στόχο μας, μέσω των θεματικών περιηγήσεων, τόσο στην ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα. Τα προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε σπουδαστές του εξωτερικού, με προοπτική συνεργασίας και με άλλους οργανισμούς και ιδρύματα. Θέλοντας να επεκτείνουμε την περίοδο επισκεψιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τα αμερικανικά πανεπιστήμια, απευθυνόμαστε και σε αυτά της Αυστραλίας, τα οποία ακολουθούν διαφορετικές ακαδημαϊκές περιόδους».

Πληροφορίες για τα προγράμματα: 210 3680950

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.