Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μήνυμα στήριξης & συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με την Περιφέρεια, την Τοπική...

Μήνυμα στήριξης & συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα για την τουριστική ανάπτυξη του Β. Αιγαίου και της Λέσβου, σε τουριστική ημερίδα στη Μυτιλήνη

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησαν η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου στην Ημερίδα για τις «ιδιαιτερότητες του τουριστικού προϊόντος στη Λέσβο και στο Β. Αιγαίο, τα ισχυρά σημεία και τις προϋποθέσεις ανάκαμψης», που συνδιοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και η Ένωση Τουριστικών, Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου.
 
Στην ομιλία της η κα Κουρνέτα, μετέφερε το χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά  για την εξαιρετική εξέλιξη του τουρισμού το 2017, που  έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, και τόνισε την πλήρη στήριξη και προτεραιότητα του Υπουργείου στην ενιαία προσπάθεια για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των προορισμών του Βορείου Αιγαίου.  
 
Αναφέρθηκε εκτενώς στο πλαίσιο των δράσεων σε πολιτικό, επιχειρησιακό και επικοινωνιακό επίπεδο που ανέλαβε το Υπουργείο για την τόνωση του τουρισμού στα νησιά που αδικήθηκαν στο παρελθόν από την εκτεταμένη αρνητική δημοσιότητα και των εικόνων υπερβολής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Τόνισε ότι  η πλειοψηφία των προορισμών έχουν πλέον ανακάμψει και παρουσιάζουν εικόνα αύξησης στον τουρισμό, ενώ  επισήμανε ότι η συνεργασία και ο συντονισμός του Υπουργείου με την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, των αναπτυξιακών φορέων και τον ιδιωτικό τομέα στην  εφαρμογή της αναπτυξιακής τουριστικής πολιτικής, αποτελεί τη βάση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, την περαιτέρω στήριξη των προορισμών και την αξιοποίηση των ευκαιριών.
 
 Τόνισε ιδιαίτερα τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, ως στρατηγικό άξονα της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής , και που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά οφέλη στην προσέλκυση επισκεπτών και νέων επενδύσεων  μέσα από την ανάδειξη των προορισμών, την προσέλκυση νέων αγορών, και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας.
 
Τέλος αναφέρθηκε στον υλοποιούμενο σχεδιασμό  για την δυναμική τουριστική προώθηση και προβολή των προορισμών του Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας :
·        Αναδείχθηκαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Λέσβου: H αναγνωρισιμότητα του νησιού από την UΝESCO  στον πολιτισμό και τη φύση, ο θρησκευτικός-προσκυνηματικός τουρισμός, η γαστρονομία, ο φυσιολατρικός και αθλητικός, το yachting και άλλα.

·        Επίσης αναδείχθηκαν οι αντίστοιχες ευκαιρίες προώθησης σε συγκεκριμένες αγορές- στόχους.

·        Οι δυνατότητες συνέχισης των προγραμμάτων με τη συνεργασία των αρμοδίων υπουργείων και φορέων για την ενίσχυση του κοινωνικού και εσωτερικού τουρισμού

·        Η ανάγκη κεντρικής στήριξης σε βασικές υποδομές και στην ενίσχυση της διαθεσιμότητας στις υποδομές φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η κα Κουρνέτα και η κα Χονδροματίδου πραγματοποίησαν συναντήσεις με φορείς της Περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Επιμελητήριων και του τομέα του τουρισμού για τον συντονισμό των δράσεων με στόχο την περαιτέρω στήριξη και  προώθηση του τουριστικού προϊόντος των προορισμών του Βορείου Αιγαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.