Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κοινή συνέντευξη τύπου έξι υπουργών για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή...

Κοινή συνέντευξη τύπου έξι υπουργών για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Μενιδίου

Κοινή συνέντευξη τύπου έξι υπουργών για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Μενιδίου και τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές για την αναβάθμιση της περιοχής, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την κοινωνική ενσωμάτωση των ΡΟΜΑ, δόθηκε τη Παρασκευή 16 Ιουνίου, στο υπουργείο Εσωτερικών.
Οι υπουργοί που παραχώρησαν τη συνέντευξη ήταν: Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Από την Περιφέρεια Αττικής παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και Γιάννης Βασιλείου αντίστοιχα, ενώ τον δήμο Αχαρνών εκπροσώπησαν αντιδήμαρχοι λόγω προβλημάτων υγείας του Δημάρχου κ. Κασσαβού.
Στις τοποθετήσεις τους οι υπουργοί ανακοίνωσαν τα μέτρα που θα λάβει ο καθένας στον τομέα ευθύνης του για την περιοχή του Μενιδίου. τόσο για τις υποδομές, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια αλλά κυρίως για την πάταξη της εγκληματικότητας ιδιαίτερα μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα στην περιοχή.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου, μεταφέροντας το μήνυμα της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Αττικής με τη Δημοτική Αρχή Αχαρνών και δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί και δημοπρατούνται άμεσα έργα επισκευής και αναβάθμισης 50 σχολικών κτιρίων αλλά και παιδικών χαρών της περιοχής, έργα οδοποιίας, και έργα κατασκευής δικτύου ακαθάρτων. Παράλληλα, εκπονείται η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Μενιδίου ενώ υλοποιείται και πρόγραμμα καθαρισμού των ρεμάτων της περιοχής.
Στον τομέα της κοινωνικής στήριξης, η Περιφέρεια έχει εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή της στους προσωρινά φιλοξενούμενους στο στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, όταν προέκυψε πρόβλημα με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ απέτρεψε τη σχετική επιχείρηση, αποδεικνύοντας ότι στέκεται πάντα δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και στις ομάδες πολιτών που ζουν σε συνθήκες στέρησης και φτώχειας. Επίσης, σε συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών και τα αρμόδια υπουργεία, η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής προτίθεται να χρηματοδοτήσει όσα προγράμματα καταρτιστούν για την ενσωμάτωση των ΡΟΜΑ και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, όπως ήδη έχει γίνει μέχρι σήμερα στη Δυτική Αττική με πρωτοβουλία και ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.