Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Το Φεστιβάλ Φιλίππων γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια και με αφορμή την επέτειο δημιουργεί ένα Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και την περιοχή των Κρινήδων.

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου. Τόπος προετοιμασίας των ομάδων είναι οι Κρηνίδες – πρωτεύουσα της Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

Τιμώμενο πρόσωπο την φετινής διοργάνωσης θα είναι ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος, ο οποίος θα παρακολουθήσει και τις πέντε παραστάσεις, ενώ την τελευταία μέρα, στις 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα το αρχαίο δράμα, εστιάζοντας στην ιδιαίτερη μέθοδό του όπως αυτή αναπτύσσεται στο βιβλίο του «Η Επιστροφή του Διονύσου».

Το Φεστιβάλ Φιλίππων και οι τοπικοί φορείς που συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, προσφέρουν τα έξοδα που απαιτούνται για την κάλυψη της παραγωγής και των πέντε παραστάσεων, όπως και τη φιλοξενία και τη σίτιση, για όλο το διάστημα, των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο διεθνές θεατρικό camp που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και στο γυμνάσιο των Κρηνίδων, διατηρώντας χαρακτήρα καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό.

Η Ιόλη Ανδρεάδη με αφορμή τον «Ίωνα» του Ευριπίδη, η Σύλβια Λιούλιου, σε συνεργασία με τον Νίκο Φλέσσα, ερευνώντας τους αφηγηματικούς τρόπους στον τραγικό λόγο, η Γεωργία Μαυραγάνη με αφορμή την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, η Αμερικανίδα Λόρα Τέσμαν από το Brooklyn College της Νέας Υόρκης διερευνώντας τον χαρακτήρα της Ιούς μέσα από τους απογόνους της («Προμηθεύς Δεσμώτης» και «Δαναΐδες») και η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) με αφορμή τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή συνθέτουν το μωσαϊκό των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, στις 9 και 10 Αυγούστου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων του Φεστιβάλ.

Οι πρόβες για την προετοιμασία της κάθε παράστασης θα είναι ανοιχτές για το κοινό. Οι πρόβες θα λειτουργούν σαν ανοιχτό εργαστήρι για τους φοιτητές, την τοπική κοινότητα και όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει. Το ίδιο ανοιχτά θα είναι και τα ξεχωριστά workshops, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι πέντε σκηνοθέτες, παρουσιάζοντας τον τρόπο δουλειάς τους σχετικά με την παράσταση που πρόκειται να δημιουργήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.