Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δημήτρης Καραντζάς Μήδεια του Ευριπίδη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Δημήτρης Καραντζάς Μήδεια του Ευριπίδη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

30 Ιουνίου, 21:30
1 Ιουλίου, 21:00 & 00:00
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η παράσταση επιχειρεί να ανασύρει και να τοποθετήσει το ζήτημα «Μήδεια» στο επίκεντρο. Τρεις άντρες βρίσκονται πάνω στη σκηνή προκειμένου να αναρωτηθούν, να επανεξετάσουν, να επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στον «θρύλο» της Μήδειας από αντρική σκοπιά. Σε ποια σημεία η Μήδεια «υποκρίνεται», σε ποια σημεία επιχειρηματολογεί επαρκώς, ποια μέρη του έργου είναι αμιγώς λογικά και δικαιολογημένα και πού σφάλλει; Πώς τρία πρόσωπα αντίθετου φύλου από αυτό του ρόλου μπορούν να δικαιολογήσουν και να αθωώσουν την πράξη της Μήδειας; Η παράσταση επανέρχεται στο έργο για να θέσει όλα αυτά τα ζητήματα σε έναν πάγκο ανατομικής μελέτης της ρυθμολογίας και της επιχειρηματολογίας του, σε μια «ψιθυριστή» παράσταση που προσπαθεί να αγγίξει το «σύμπτωμα» της Μήδειας.
Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Το κείμενο της παράστασης –εκτός από τη Μήδεια του Ευριπίδη σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη– περιέχει και χωρία από το έργο Μήδειας υλικό του Χάινερ Μύλλερ (Verkommenes Ufer MedeaMaterial Landschaft mit Argonauten by Heiner Müller, 1982, © henschel SCHAUSPIEL Theaterverlag Berlin GmbH), σε μτφ. Νίκου Φλέσσα, το σενάριο της ομώνυμης ταινίας του Πιέρ Πάολο Παζολίνι σε μτφ. Δημήτρη Αρβανιτάκη (Εκδόσεις Καστανιώτη) και το ομώνυμο έργο του Ζαν Ανούιγ, σε μτφ.  Φώντα Κονδύλη (Εκδόσεις Δωδώνη).

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Καραντζάς, Θεοδώρα Καπράλου

Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου

Βοηθός Σκηνογράφου: Δημήτρης Αγγέλης

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Μήδεια), Χρήστος Λούλης (Ιάσων, Κρέοντας, Παιδαγωγός, Αιγέας,), Μιχάλης Σαράντης (Χορός, Άγγελος,Τροφός)

Θερμές ευχαριστίες στον Νίκο Φλέσσα για την ευγενική παραχώρηση της μετάφρασης του για τα χωρία από το Μήδειας υλικό.
Θερμές ευχαριστίες στον κ. Μπουρλά και τη Σχολή Μωραΐτη για την ευγενική χορηγία.

Τιμές εισιτηρίων:
​Κανονικό: Από 20€ έως 25€, Φοιτητικό: 10€, ΑΜΕΑ-Ανέργων: 5€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.