Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ποιοί ταξιδιώτες θα προτιμήσουν την Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα;

Ποιοί ταξιδιώτες θα προτιμήσουν την Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα;

Οι διακοπές του Πάσχα βρίσκονται λίγες μόλις μέρες μακριά, δίνοντας την ευκαιρία σε Καθολικούς και Ορθόδοξους ταξιδιώτες και να απολαύσουν τετραήμερες και τριήμερες εξορμήσεις, αλλά και στους ξενοδόχους να εγκαινιάσουν ανεπίσημα την τουριστική περίοδο της χώρας μας.
 
Για την περίοδο του Πάσχα, οι πόλεις της Ελλάδας θα αποτελέσουν ελκυστικό προορισμό, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για άλλες εθνικότητες εντός και εκτός Ευρώπης. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ:
 
Οι προτιμώμενοι προορισμοί για τους Έλληνες το Πάσχα εντός και εκτός Ελλάδας
 
Οι Έλληνες ξενοδόχοι θα προσελκύσουν και θα φιλοξενήσουν περισσότερους Έλληνες φέτος στα καταλύματά τους. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, οι Έλληνες θα στραφούν περισσότερο σε ελληνικούς προορισμούς, για να απολαύσουν τις πασχαλινές τους διακοπές, με κορυφαία επιλογή τους την Κέρκυρα. Ενώ στο περσινό τοπ 10 των προτιμώμενων προορισμών των Ελλήνων, είχαν παρουσία δύο μόνο ελληνικοί προορισμοί, η Κέρκυρα και το Ναύπλιο, φέτος την τιμητική τους θα έχουν και η Μονεμβασιά, η Σαντορίνη και τα Ιωάννινα.
 
Οι 10 προτιμώμενοι ελληνικοί προορισμοί για τους Έλληνες το Πάσχα
 
Εξετάζοντας αποκλειστικά τους ελληνικούς προορισμούς, η Κέρκυρα, το Ναύπλιο και η Μονεμβασιά βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Ελλήνων με αντίστοιχες μέσες προτιμώμενες τιμές 114, 102 και 99 ευρώ.
 
Όσον αφορά τις κατηγορίες των ξενοδοχείων, τις οποίες θα προτιμήσουν οι Έλληνες ταξιδιώτες για φέτος το Πάσχα, εντός και εκτός Ελλάδας, φαίνεται πως υψηλά στις προτιμήσεις τους βρίσκονται τα ξενοδοχεία τεσσάρων και τριών αστέρων.
 
Οι 10 προτιμώμενοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Έλληνες το Πάσχα
 
Σταθερά αγαπημένοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Έλληνες παραμένουν η Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο, οι οποίοι πέρυσι, αλλά και φέτος, καταλαμβάνουν θέσεις μέσα στην πρώτη πεντάδα με μέσες προτιμώμενες τιμές 136, 128 και 183 ευρώ αντίστοιχα. Και στους τρεις αυτούς προορισμούς οι Έλληνες ταξιδιώτες είναι φέτος διατεθειμένοι να πληρώσουν υψηλότερες μέσες τιμές κατά 26, 23 και 2 τοις εκατό αντίστοιχα.
 
Ποιές άλλες εθνικότητές θα επιλέξουν να επισκεφθούν την Ελλάδα το Πάσχα;

 
Οι ξενοδόχοι στην Αθήνα, στην Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη και στη Σαντορίνη θα φιλοξενήσουν ταξιδιώτες και από άλλες χώρες. Συγκεκριμένα την Αθήνα την επέλεξαν ως έναν από τους  προορισμούς τους για τις πασχαλινές τους διακοπές οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Σουηδοί, οι Ρουμάνοι, οι Αυστριακοί, οι Δανοί και οι Βέλγοι. Την Κρήτη θα επισκεφθούν οι Ισραηλινοί, ενώ η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί τους γείτονες Σέρβους και η Σαντορίνη θα προσελκύσει εκτός από Έλληνες και Ελβετούς ταξιδιώτες.
 
Οι Ρώσοι, οι  Άγγλοι και οι Γερμανοί, δε βρίσκονται μέσα στις τοπ 10 εθνικότητες, οι οποίες επέλεξαν την ελληνικές πόλεις για τις διακοπές του Πάσχα. Στις τρεις πρώτες θέσεις των επιλογών τους βρίσκονται τοπικές ή γειτονικές πόλεις.
 
*Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην trivago από τις 19  Ιανουαρίου 2017 έως τις 11 Μαρτίου 2017, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 13 και 17 Απριλίου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.