Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η επίσημη έναρξη του έτους πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας- Κίνας, την Πέμπτη στο...

Η επίσημη έναρξη του έτους πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας- Κίνας, την Πέμπτη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Η επίσημη έναρξη του έτους πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας- Κίνας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, σε κλειστή εκδήλωση με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, του Υπουργού και Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας Liu Qibao και προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής και της τέχνης.

Στην εκδήλωση που θα ανοίξει στις 17.30, θα εγκαινιαστούν δύο Κινεζικές εκθέσεις που αφορούν στην κληρονομιά της πόλης Huangzhou και στην διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Κίνα.

Θα ακολουθήσει συναυλία του κουαρτέτου Αέναον της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με βιολονίστες τον Γιώργο Μάνδυλα και τον Βασίλη Σούκα, τον βιολίστα Αντίλοχο Τρανό και τον τσελίστα Αστέριο Πούφτη οι οποίοι θα συμπράξουν με τους σολίστες της Λυρικής σκηνής Τάσο Αποστόλου και Ελένη Βουδουράκη σε έργα Σκαλκώτα, Καρέρ, και Χατζηδάκη.

Κατά την τελετή, η Κινεζική αντιπροσωπεία θα περιηγηθεί στα εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου ενώ θα γίνει και επίδειξη τελετουργίας παρασκευής τσαγιού για τους παρευρισκόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.