Αρχική Αεροπορικά Νέα Βερολίνο: Ακυρώσεις πτήσεων και στα δύο αεροδρόμια

Βερολίνο: Ακυρώσεις πτήσεων και στα δύο αεροδρόμια

Θα ακυρωθούν σχεδόν όλες οι πτήσεις στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου σήμερα Παρασκευή, καθώς το προσωπικό εδάφους ξεκινά από το πρωί απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας 25 ωρών με μισθολογικά αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την απεργία από τις 4 το πρωί τοπική ώρα (05.00 ώρα Ελλάδας) και η κινητοποίηση θα λήξει στις 06.00 ώρα Ελλάδας το Σάββατο, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση Verdi.

«Ακόμα και μετά το τέλος της απεργίας το Σάββατο, ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα, ακυρώσεις και καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας» επισήμανε εκπρόσωπος Τύπου της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου του Βερολίνου σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περίπου 500 αεροσκάφη απογειώνονται και προσγειώνονται την ημέρα στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου.

Το συνδικάτο Verdi ζητάει την αύξηση των απολαβών του προσωπικού εδάφους στα 12 ευρώ την ώρα από 11 ευρώ τώρα, στο πλαίσιο της ετήσιας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη ματαίωση των πτήσεων σήμερα Παρασκευή στο αεροδρόμιο Schoenefeld και στο αεροδρόμιο Tegel.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.