Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΕΤΕ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΕΤΕ

Τον ερχόμενο Μάϊο έχει προγραμματιστεί η 24η Γενική Συνέλευση των μελών του Σ.Ε.Τ.Ε. Έχουν περάσει ήδη 26 χρόνια από την ίδρυσή του, 25 χρόνια από την εποχή που ο συνολικός αριθμός των μελών του δεν ξεπερνούσε τα 43 και το  Διοικητικό του Συμβούλιο απέρριπτε ομόφωνα αιτήσεις επιχειρηματιών να γίνουν δεκτοί ως μέλη, με την απλή καταγγελία ενός μέλους του Δ.Σ. για απρεπή δημόσια συμπεριφορά του αιτούντος.

Έκτοτε υπήρξε σταθερή η προσήλωση του ΣΕΤΕ σε αξίες και αρχές όπως:

το ήθος,
το υψηλό μορφωτικό επίπεδο της ηγεσίας,
η σταθερή άρνηση προσπόρισης οποιουδήποτε προσωπικού οφέλους από την συμμετοχή στο Σύνδεσμο,
η σύμμετρη εκπροσώπηση των διαφόρων κλάδων του Τουρισμού στο Δ. Συμβούλιο και τα Όργανά του,
η απουσία και της ελάχιστης προσπάθειας ενός κλάδου να εκμεταλλευτεί ή να επιβάλει τις ιδέες ή τις αρχές του σε  άλλον κλάδο του Συνδέσμου,
η οικιοθελής αποχώρηση από την ηγετική ομάδα μελών της, όταν πλέον ο κύκλος της δημόσιας προσφοράς τους είχε επιτυχώς ολοκληρωθεί, ώστε να ανοίξουν δρόμοι σε νέους ανθρώπους,
που συνιστούν διαχρονικά τις βασικές παραμέτρους στην πορεία του ΣΕΤΕ για την ανάπτυξη και την καταξίωσή του στην Επιχειρηματική Κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία της χώρας μας. Αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της συνέπειας υπήρξε η ένταξη του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου του τουρισμού μέσω των Ενώσεων και των Συνδέσμων του στους κόλπους του ΣΕΤΕ. Αυτή είναι μία πολύτιμη κατάκτηση που πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλαχθεί.
 
Σήμερα, σε μία εποχή κρίσιμη για την οικονομία της χώρας και το μέλλον της, και ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι περισσότερο από ποτέ, τις όποιες επιλογές μας να τις φιλτράρουμε μέσα από αυτές τις σταθερές αξίες. Κάθε άλλο κριτήριο συνιστά περιττή ή ακόμη και βλαβερή πολυτέλεια και ως τέτοια πρέπει να απορρίπτεται.
 
Στο επόμενο διάστημα οι επιχειρηματίες θα κληθούν να επιλέξουν ηγεσίες στο ΣΕΤΕ, αλλά μεσοπρόθεσμα και σε Ενώσεις και Ομοσπονδίες που μετέχουν σε αυτόν. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει όλοι να λειτουργήσουν στη βάση αυτών των αξιών με στόχο την ενότητα και την συνεργασία στον τομέα.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι ο ΣΕΤΕ, αντιπροσωπευτικός και ισχυρός Κοινωνικός Εταίρος, λειτουργώντας ως ο σημαντικότερος πυλώνας της Ελληνικής Οικονομίας με χιλιάδες άμεσα και έμμεσα μέλη, θα συνεχίσει να σέβεται και να εφαρμόζει τις αρχές που τον ανέδειξαν, έχοντας το κύρος, τα εργαλεία και την δύναμη να στηρίξει το σύνολο των προτάσεων του Κλάδου, για το καλό του Ελληνικού Τουρισμού, της Εθνικής μας Οικονομίας και της πατρίδας μας γενικότερα.
 
Οι επίτιμοι Πρόεδροι του ΣΕΤΕ,
 
Σπύρος Κοκοτός     Σταύρος Ανδρεάδης      Νίκος Αγγελόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.