Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου η “Παρουσίαση του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα...

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου η “Παρουσίαση του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα (Festival della Filosofia in Magna Grecia)”

Με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχου Αττικής κας Ρένας Δούρου, θα πραγματοποιηθεί, η παρουσίαση του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα «Φ ι λ ί α», τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, 2017, στις 11.30, στο Auditorium του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών Πατησίων 47 (έναντι Πολυτεχνείου).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, κ. Efisio Luigi Marras, η Διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών  και Μορφωτικός Ακόλουθος της Ιταλικής  Πρεσβείας στην Αθήνα, Monica Zecca, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στην πόλη της Νάπολης, κ. Gaetano Daniele, ο
Δήμαρχος Κορίνθου, κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου, κ. Αναστάσιος  Σακελλαρίου, και ο Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κ Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο άνθρωπος που έχει αγκαλιάσει το Φεστιβάλ με ιδιαίτερη αγάπη αναδεικνύοντας την σημασία που έχει, για την Ελλάδα, και για τη δημιουργία νέων μορφών επικοινωνίας και Φιλίας.

Η Παρουσίαση του Φεστιβάλ θα γίνει από τη Πρόεδρο του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα, κα Giuseppina Russo

Ενώ προγραμματισμένες παρεμβάσεις θα κάνουν οι κκ Emilio Luzi, Διευθυντής της Ιταλικής Σχολής Αθηνών και Emanuele Papi, αρχαιολόγος – Διευθυντής Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Μεγάλη Ελλάδα είναι μια διδακτική και εποικοδομητική εμπειρία που καλεί τους νέους να πραγματοποιήσουν μια εσωτερική και εξωτερική φιλοσοφική διαδρομή σε μια περιοχή – σύμβολο της δυτικής φιλοσοφίας, στην αρχαία Ελέα (ελληνική αποικία κτισμένη στην περιοχή της Καμπανίας) και από το 2012 μετατρέπεται σε περιοδεύον, προτείνοντας και προωθώντας τις δραστηριότητες σε μερικούς από τους υποβλητικότερους τόπους-σύμβολα του μεσογειακού πολιτισμού (Cilento, Velia, Metaponto, Matera, Otranto, Lecce).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.